Η εκπληκτική δύναμη του διαδικτύου μέσα από ένα συγκινητικό παράδειγμα.

Χρήστες του ίντερνετ ανέλαβαν δράση και χιλιάδες δολάρια συγκεντρώνονται για τον πατέρα των δυο ανήλικων παιδιών

Χρειάστηκαν μόλις τρεις ώρες για να συγκεντρωθούν τα πρώτα 5.000 δολάρια της καμπάνιας στο Indiegogo που σκοπό είχε να βοηθήσει τον άντρα της φωτογραφίας. Οι εικόνες του πρόσφυγα από τη Συρία, που κάθε μέρα βρισκόταν στους δρόμους της Βυρητού και πουλούσε στυλό σε περαστικούς έγιναν viral χάρη στον Gissur Simonarson, έναν ακτιβιστή που ανέλαβε δράση και βρήκε τον τρόπο να τον βοηθήσει.

τι απίστευτο συμβαίνει στον πρόσφυγα που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά την κόρη του

Όταν ανέβασε την πρώτη φωτογραφία στο Τwitter, ζήτησε από όποιον γνώριζε λεπτομέρειες να βοηθήσει προκειμένου να εντοπιστεί ο άντρας που κρατούσε στην αγκαλιά του ένα μικρό κορίτσι, και να υπάρξει κάποια βοήθεια.

Λίγη ώρα αργότερα, ένας άλλος χρήστης του έστειλε λεπτομέρειες και εξηγούσε πως αυτός ο άντρας είναι εδώ και αρκετό καιρό στο ίδιο σημείο και προσπαθούσε να πουλήσει στυλό σε περαστικούς. Αρκετοί προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν και ζήτησαν να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να δώσουν χρήματα στον πατέρα της μικρής.

τι απίστευτο συμβαίνει στον πρόσφυγα που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά την κόρη του

Κάπως έτσι ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης δωρεών η οποία είναι σε εξέλιξη και έχει συγκεντρώσει πάνω από 40.000 δολάρια έως την ώρα που γράφεται αυτό το ποστ.

Ήδη οι διοργανωτές της καμπάνιας έχουν επικοινωνήσει με τον αρμόδιο φορέα για τους Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του άντρα και να εξασφαλιστεί πως τα χρήματα θα φτάσουν με ασφάλεια σε αυτόν.

τι απίστευτο συμβαίνει στον πρόσφυγα που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά την κόρη του

Από τις λεπτομέρειες που έγιναν στη συνέχεια γνωστές, φαίνεται πως ο άντρας ονομάζεται Abdul και μεγαλώνει μόνος του δύο παιδιά, την 4 ετών κόρη του που απεικονίζεται στη φωτογραφία και ένα αγόρι 9 ετών. Η οικογένεια έχει βρει καταφύγιο στο Λίβανο έχοντας ξεφύγει από το Yarmouk, τον καταυλισμό προσφύγων στη Συρία  ο οποίος δέχεται επιθέσεις από τον IKIΛ

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην καμπάνια μπορούν να το κάνουν εδώ

τι απίστευτο συμβαίνει στον πρόσφυγα που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά την κόρη του τι απίστευτο συμβαίνει στον πρόσφυγα που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά την κόρη του