Συστήματα του μετρό είναι ουσιαστικής σημασίας για την κυκλοφορία και τη λειτουργία σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στις πόλεις όπου υπάρχουν αποτελεσματικά συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας, πολλοί πολίτες θα ομολογούσαν ότι εξαρτώνται αποκλειστικά από τη δημόσια συγκοινωνία για τη μεταφορά τους. Πολλές φορές οι σταθμοί μετατρέπονται σε εκθεσιακούς χώρους τέχνης και αρχιτεκτονικής, αναδεικνύοντας τους πολιτιστικούς θησαυρούς της αντίστοιχης πόλης ή χώρας.

Δείτε παρακάτω, ποιοι είναι οι ωραιότεροι σταθμοί μετρό στον κόσμο: (μέρος δεύτερο)

10. Σταθμός μετρό, U-Bahn

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο U-Bahn Stations

Τοποθεσία: Μόναχο, Γερμανία

Το σύστημα του μετρό του Μονάχου, το οποίο άνοιξε το 1972, έχει γίνει γνωστό για τους πολύχρωμους και ευρύχωρους σταθμούς της. Πολλοί από αυτούς διαθέτουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ενώ άλλοι περιλαμβάνουν πιο περίτεχνα οπτικά χαρακτηριστικά.

09. Σταθμός μετρό, Champ-de-Mars

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο Champ-de-Mars Station

Τοποθεσία: Μόντρεαλ

Ο σταθμός Champ Mars-de διαθέτει παράθυρα με όμορφα βιτρό, έργα του καλλιτέχνη Marcelle Ferron. Μερικά από αυτά τα έργα του σταθμού, έχουν θεωρηθεί ως τα πιο διάσημα έργα του καλλιτέχνη.

08. Σταθμός μετρό, Olaias

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο Olaias Station

Τοποθεσία: Λισσαβόνα, Πορτογαλία

Με χρωματιστά πλακάκια σε μια ποικιλία των γεωμετρικών σχημάτων που καλύπτουν τις επιφάνειες του, ο σταθμός του μετρό Olaias σίγουρα είναι ένας σταθμός, μακριά από τους συνηθισμένους.

07. Σταθμός μετρό, Zoloti Vorota

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο Zoloti Vorota Station

Τοποθεσία: Κίεβο, Ουκρανία

Ένας από τους πιο γνωστούς σταθμούς της πόλης, ο σταθμός Zoloti Vorota είναι το έργο διάφορων καλλιτεχνών. Λεπτομερή διακόσμηση του περιλαμβάνει πολυελαίους με φωτισμό σε σχήμα κεριών και ψηφιδωτά στις στήλες και τις επιφάνειες του.

06. Σταθμός μετρό, Komsomolskaya

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο Komsomolskaya Station

Τοποθεσία: Μόσχα

Βρίσκεται στην πλατεία Komsomolskaya και εξυπηρετεί τρεις σιδηροδρομικοί συρμούς, ο σταθμός αυτός είναι τόσο πολυσύχναστος όσο και όμορφος. Η θέση του και η εσωτερική διακόσμηση του, δίνει μια πραγματική ρωσική ταυτότητα.

05. Σταθμός μετρό, City Hall

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο City Hall Station

Τοποθεσία: Νέα Υόρκη

Έκλεισε από το 1945, ο εγκαταλελειμμένος σταθμός δεν είναι ακόμα διαθέσιμος προς επίσκεψη από το κοινό, αλλά μπορούν να το δουν οι επιβάτες ενός υπέργειου τρένου.

04. Σταθμός μετρό, St. Quirin Platz

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο St. Quirin Platz Station

Τοποθεσία: Μόναχο, Γερμανία

Μέρος του συστήματος μετρό U-Bahn, ο σταθμός περικλείεται από μια πλήρη γυάλινη οροφή που μετατρέπει τους κανονικά σκοτεινούς χώρους ενός σταθμού μετρό σε ένα μεγάλο, φωτεινό και ανοιχτό χώρο.

03. Σταθμός μετρό, Kirovsky Zavod

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο Kirovsky Zavod Station

Τοποθεσία: Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Ο σταθμός, πήρε το όνομά του, από το κοντινό εργοστάσιο Κίροφ, στεγάζει ένα άγαλμα του Λένιν και περιλαμβάνει ένα καρό πάτωμα. Το σύστημα του μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι επίσης γνωστό ως το σύστημα μετρό σε μεγαλύτερο βάθος στον κόσμο.

02. Σταθμός μετρό, T-Centralen

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο T-Centralen Station

Τοποθεσία: Στοκχόλμη, Σουηδία

Εξυπηρετεί τρεις γραμμές του συστήματος μετρό της Στοκχόλμης, ο “tunnelbana” υπόγειος σταθμός είναι διακοσμημένος με έργα που μοιάζουν με παλιές ζωγραφιές των σπηλαίων.

01.Σταθμός μετρό, Toledo

Πιο όμορφοι σταθμοί μετρό στον κόσμο toledo station napoli

Τοποθεσία: Νάπολη, Ιταλία

Ο νέος σχεδιασμός του σταθμού του μετρό Toledo διαθέτει ένα πλήρες φάσμα των αποχρώσεων του μπλε ψηφιδωτά Bisazza στην οροφή του, τους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες του.