Ενώ τα απωθητικά κουνουπιών φαίνεται να είναι η προφανής λύση για να προστατευτούμε από τσιμπήματα κουνουπιών το καλοκαίρι, κάποια σπρέι της αγοράς περιέχουν τοξικές ουσίες, που μπορούν να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες αν απορροφηθούν από το δέρμα. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές φυσικές εναλλακτικές για να μείνουν τα κουνούπια μακριά μας.

Αν και οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει τι ακριβώς αναζητά το κουνούπι όταν ψάχνει για τροφή, φαίνεται πως συγκεκριμένες μυρωδιές προσελκύουν περισσότερο. Άτομα με υψηλές συγκεντρώσεις στεροειδών ή χοληστερόλης στην επιφάνεια του δέρματος προσελκύουν περισσότερα κουνούπια, όπως και όσοι παράγουν περίσσεια ποσότητα συγκεκριμένων οξέων, όπως ουρικό οξύ. Όλες αυτές οι ουσίες μπορούν να ενεργοποιήσουν την οσμή του κουνουπιού, οδηγώντας το προς το συγκεκριμένο άτομο.

Οι επιστήμονες επίσης πιστεύουν ότι όσοι παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, όπως άτομα που είναι υπέρβαρα ή οι έγκυες, προσελκύουν τα κουνούπια. Πρέπει να έχουμε κατά υπόψιν, ότι παράγουμε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα όταν αθλούμαστε, παρά όταν καθόμαστε ήρεμα.

Δυστυχώς, τα τσιμπήματα από κουνούπια δεν προκαλούν μόνο φαγούρα. Τα κουνούπια είναι φορείς ασθενειών, που μεταδίδονται στους ανθρώπους. Ασθένειες που είναι γνωστές που είναι φορείς τα κουνούπια, είναι οι εξής:

Ζήκα – που συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες Δάγκειος πυρετός – μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικό πυρετό Του Δυτικού Νείλου – προκαλεί πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις, εμέτους και εξανθήματα Ελονοσία – προκαλεί πυρετό, ρίγη και έμετο Κίτρινος πυρετός – μπορεί να προκαλέσει ίκτερο, ρίγη και έμετο Chikungunya – μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις, εξανθήματα και ναυτία La Crosse εγκεφαλίτιδα – μπορεί να προκαλέσει πυρετό και ναυτία Rift Valley Πυρετός- μπορεί να προκαλέσει ζάλη, αδυναμία και βλάβη στα μάτια Jamestown Canyon Ιός – μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη Snowshoe Hare Ιός – μπορεί να προκαλέσει ζάλη, εμετό και εξανθήματα

 

Μόνο στην Αμερική, υπάρχουν 175 γνωστά είδη κουνουπιού, είναι σημαντικό να μάθουμε να προστατευόμαστε από τα ενοχλητικά αυτά ιπτάμενα έντομα.

Η βιταμίνη B1 απωθεί τα κουνούπια!

Η βιταμίνη B1 (θιαμίνη) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει καλά και να μείνει υγιής. Βρίσκεται σε τροφές, όπως το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, ο αρακάς, η κολοκύθα, η λαχανίδα, το σπανάκι, το λάχανο, η μελιτζάνα και οι ηλιόσποροι. Η βιταμίνη Β1 παίζει σημαντικό ρόλο στη καταπολέμηση του άγχους και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τι σχέση έχει όμως με τα κουνούπια; Αν έχετε αρκετή βιταμίνη Β1 στον οργανισμό σας, θα παράγετε μια μυρωδιά, αντιληπτή από τα κουνούπια, κάνοντάς σας απωθητικούς προς αυτά. Μην ανησυχείτε, οι άνθρωποι δε θα μπορούν να το μυρίσουν!

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας άντρας δοκιμάζει κατά πόσο είναι αποτελεσματική η βιταμίνη Β1 ως απωθητικό κουνουπιών. Με μεγάλη του έκπληξη ανακαλύπτει ότι όντως είναι αποτελεσματικά και δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της βιταμίνης ενάντια στα ενοχλητικά ιπτάμενα έντομα.

 

 

Πηγή