Οι τεχνολογικές τάσεις που θα επικρατήσουν τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LG.

Το «Internet of Things», τα «Wearables» και οι βελτιωμένες δυνατότητες γνωστών τεχνολογιών, όπως το mobile και το cloud, αναμένεται να διαμορφώσουν ένα ευρύτερο τεχνολογικό τοπίο, όπου η έμφαση δεν θα δίνεται στα νέα προϊόντα και τις εφαρμογές, αλλά στο πώς όλα αυτά θα μπορούν να συνδυάζονται με στόχο τη δραστική βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Η LG Electronics (LG), δηλώνει ότι παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών και αναπτύσσει την τεχνολογία των προϊόντωντης, προσδίδοντάς σε αυτά νέες διαστάσεις, τόσο για τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα, όσο και για τα μελλοντικά.

Το 2014 η εξέλιξη της τεχνολογίας υπήρξε σε ορισμένους τομείς εντυπωσιακή, γεγονός που κάνει τους φίλους της τεχνολογίας να ανυπομονούν για την επόμενη χρονιά. Πολλοί αναλυτές προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις τάσεις που θα επικρατήσουν, αξιοποιώντας πληθώρα στοιχείων σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αλλά και τις στρατηγικές επιλογές καινοτόμων κατασκευαστών.

Wearables: Η μόδα στην τεχνολογία που φοριέται

Οι συσκευές που θα αναζητήσουμε το 2015 texnologia allabout.gr

Σύμφωνα με την LG, το 2015, η μεγάλη πρόκληση θα είναι η προώθηση τάσεων που θα ενσωματώνουν προηγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας στα προϊόντα της σύγχρονης μόδας. Τα smartwatches είναι βέβαιο ότι θα αφομοιώσουν τις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής και παράλληλα θα αποκτήσουν επιπλέον δυνατότητες, σε μια προσπάθεια να καταστούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των καταναλωτών. Τη νέα χρονιά αναμένεται να διακριθούν στην παγκόσμια αγορά συσκευές σαν το GWatch R της LG, οι οποίες συνδυάζουν τον κομψό σχεδιασμό με τις έξυπνες και χρηστικές λειτουργίες.

Τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED ή Quantum Dot

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ότι η αγορά των high-end τηλεοράσεων έχει αποτελέσει «πεδίο μάχης» για την ανάδειξη της τεχνολογίας που θα καταφέρει να κυριαρχήσει στο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Με την οπτική της LG, η «μάχη» μεταξύ των τηλεοράσεων OLED και ULTRA HDδείχνει να οδεύει προς ισοπαλία. H LG κατάφερε πρώτη να συνδυάσει τις δύο τεχνολογίες, παρουσιάζοντας οθόνες 4Κ OLED στην Έκθεση IFA 2014 τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο πραγματικός ανταγωνισμός όμως για το 2015 θα εντοπιστεί στις τεχνολογίες OLED και Quantum Dot(QD), με την τελευταία να υπόσχεται καλή ποιότητα εικόνας με πολύ χαμηλότερο κόστος, καθώς περιλαμβάνει την ενσωμάτωση μιας λεπτής μεμβράνης από μικροσκοπικούς φωτο-κρυστάλλους σε ένα απλό πάνελ LCD. Ακολουθώντας διττή στρατηγική, με παραγωγή και προώθηση τηλεοράσεων και των δύο τεχνολογιών, η LG δεν χάνει την ευκαιρία να υπογραμμίσει την άποψη της ότι «η ποιότητα της εικόνας που προσφέρει η OLED είναι αξεπέραστη».

Συσκευές που επικοινωνούν: The Internet of Things

Οι συσκευές που θα αναζητήσουμε το 2015 texnologia allabout.gr

Ο αριθμός των συσκευών με σύνδεση στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεπεράσει τον πληθυσμό της γης, ενώ αν διατηρηθεί η σημερινή τάση, το 2020 ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών αναμένεται να βρίσκεται μεταξύ 26 – 220 δις, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Gartner και IDC, αντίστοιχα.

Το «Internet of Things» (IoT) είναι ένα όραμα που υλοποιείται μέσα από μια μοναδική σύγκλιση τεχνολογιών, όπως οι κινητές επικοινωνίες, το open hardware, τα big data, η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing και το 3D printing. Οι κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας αναζητούν ήδη τρόπους να τιθασεύσουν τις – πρακτικά άπειρες – δυνατότητες που θα μας προσφέρει η νέα πραγματικότητα. Ένα τεράστιο δίκτυο ανθρώπων, μηχανών και δεδομένων που θα επιτρέπει την επικοινωνία όλων με όλους και με όλα, δείχνει να γίνεται η θερμοκοιτίδα άπειρων μικρών αλλαγών που θα προξενήσουν όμως ασύλληπτα μεγάλες αλλαγές στον τρόπο της καθημερινής μας ζωής.

Πηγή: PC Magazine

[su_video url=”http://www.pcmag.com/videos/2014/09/15/091514-hands-on-with-the-lg-55ec9300-one-cool-thing”]