Αν η Τέχνη είναι κυρίαρχη σε κάθε γωνιά του Παρισιού, υπάρχει μια συνοικία που σίγουρα διεκδικεί το μεγαλύτερο μερίδιο, με πολλούς δημιουργούς που σφράγισαν με την παρουσία τους την σύγχρονη τέχνη. Η Μονμάρτη (Montmartre) είναι ένας από τους υψηλότερους λόφους, παλαιό προάστιο του Παρισιού, και θεωρείται μία από τις πιο γραφικές συνοικίες της πόλης, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, και ανήκει στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού!

Από τις αρχές του 19ου αιώνα και μέχρι τις αρχές του 20ου, η Μονμάρτη εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό κέντρο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και τόπο συγκέντρωσης πολλών, κυρίως φτωχών, διανοούμενων, καλλιτεχνών, καθώς επίσης γυναικών ελευθερίων ηθών και διαφόρων σπουδαστών, που όλοι σχεδόν από τον τρόπο ζωής τους έδιναν ένα ιδιότυπο χαρακτήρα στην περιοχή, που ονομάστηκε μποέμικη.

Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού!Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού!

Οι καλλιτέχνες που τριγυρίζουν ακόμα και τώρα, στα γραφικά καφέ της Μονμάρτης και λανσάρουν την τέχνη τους στα πεζοδρόμια, προ(σ)καλούν τους περαστικούς να αποτυπώσουν τη μορφή τους στο χαρτί ή στο μουσαμά, ανακαλούν στη μνήμη τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης τέχνης που έζησαν ή απλά άφησαν τη σφραγίδα τους στη Μονμάρτη.

Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού! Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού! Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού! Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού! Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού! Μονμάρτη: Η πιο γραφική συνοικία του Παρισιού!