Σίγουρα έχετε ακούσει ήδη πολλά για τα αξιοθέατα, που θα πρέπει να επισκεφτείτε.  Προκειμένου να αποφύγετε «δυσάρεστες καταστάσεις», 2 πολύτιμα inside tips για αξιοθέατα, που ενδεχομένως θα πρέπει και να αποκλείσετε από τη λίστα σας, όσο παράδοξο και αν αυτό σας φανεί!

Γλιτώνοντας σας από χρόνο και χρήμα, σας συστήνουμε εναλλακτικά δυο προτάσεις που προτιμούν οι βέροι Λονδρέζοι και οι ψαγμένοι ταξιδιώτες!

  • Αποφύγετε το London Eye!

Μην πληρώσετε 20 € περίπου (μειωμένη τιμή standard εισιτηρίου μέσω on-line κράτησης ή ταξιδιωτικού πρακτορείου για ένα άτομο), για να δείτε την πόλη από ψηλά από το London Eye!

Σίγουρα πρόκειται για μοναδική πανοραμική άποψη της πόλης, την οποία όμως μπορείτε να απολαύσετε για 30 λεπτά μετρημένα, αφού πρώτα περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά.  Πρότασή μας να «ακολουθήσετε» τους ντόπιους στο Hampstead Heath, ένα καταπράσινο πάρκο με λιβάδια, λίμνες και ενδιαφέροντα γλυπτά στα βόρεια προάστια του Λονδίνου, που προσφέρει εξίσου εξαιρετική θέα δωρεάν!  Από εδώ μπορείτε να αγναντεύσετε για ώρες τον ορίζοντα της πόλης με τον καθεδρικό του St.Paul, τους ουρανοξύστες του City και το West End να ξεχωρίζουν, ενώ χαλαρώνετε ταυτόχρονα μες στον πράσινο και τη ηρεμία της φύσης.

  • Προσπεράστε το Madame Tussauds Museum!

Αν η τιμή εισόδου (που φτάνει μέχρι και τα 30 € περίπου – μειωμένη τιμή standard εισιτηρίου μέσω on-line κράτησης) δε σας πτοεί, το γεγονός ίσως ότι θα χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά μέχρι και 3 ώρες σας κάνει να το ξανασκεφτείτε!  Επιπλέον όσο διασκεδαστική κι αν σας φαντάζει μια περιήγηση ανάμεσα στα διάσημα ομοιώματα, η πολυκοσμία του χώρου θα σας στερήσει σίγουρα ένα μέρος της εμπειρίας, η οποία μάλιστα για κάποιους ίσως να είναι και υπερτιμημένη! Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια επίσκεψη στις νέες διαδραστικές αίθουσες του Museum of London με δωρεάν είσοδο.  ξεχωριστού ενδιαφέροντος εκθέματα όπως ένας βικτοριανός εμπορικός δρόμος, ένας γεωργιανός κήπος και κούκλες ντυμένες με μάσκες και κοστούμια εποχής, αφηγούνται την ιστορία της πόλης από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1666 έως τις μέρες μας.

πηγή:travelplan.gr