Με τον καρχαρία καρφωμένο στο χέρι της πήγε μια γυναίκα στο νοσοκομείο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο καρχαρίας δάγκωσε την γυναίκα την ώρα που κολυμπούσε και αρνήθηκε να την αφήσει.

Η 23χρονη κοπέλα φωτογραφήθηκε στην παραλία Boca Raton με τον καρχαρία μήκους 60 εκατοστών στο δεξί της χέρι κάτω ακριβώς από τον αγκώνα.

cff76122fecf2a2ecded20ce70a71eb0-1 Το ιατρικό προσωπικό που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος έδεσαν με νάρθηκα το χέρι της γυναίκας και τον καρχαρία, το απόγευμα της Κυριακής. Αλλά ο επίμονος καρχαρίας δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το χέρι της, ακόμα και όταν πέθανε.

Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στην εφημερίδα «Sun Sentinel»: «Ο καρχαρίας δεν έλεγε να ξεκολλήσει. Μόλις και μετά βίας ανέπνεε, αλλά δεν άφηνε το χέρι της, σαν να είχε κολλήσει πάνω του».

Εκπρόσωπος της Ομάδας διάσωσης της Boca Raton δήλωσε πως η γυναίκα παρέμεινε ψύχραιμη και πως έβγαινε λίγο αίμα από την πληγή.

Ήταν σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αυτού του είδους οι καρχαρίες είναι κοινοί κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και φτάνουν μέχρι τα 4 μέτρα μήκος. Σε αντίθεση με άλλους καρχαρίες, κινούνται αργά και μπορούν να μείνουν ακίνητα στον πυθμένα της θάλασσας. Δαγκώνουν αμυντικά να πατηθούν ή ενοχληθούν.

Πηγή: dailymail, κείμενο: ethnos

[via]