Η Microsoft αποκάλυψε το δικό της smartband το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα, παράλληλα με την πλατφόρμα υγείας Microsoft Health για τη συλλογή δεδομένων και την ανάλυση της δραστηριότητας των χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Το smartband της Microsoft εκτός απόfitness band έχει και λειτουργίες που συναντάμε σε ένα smartwatch, όπως ειδοποιήσεις για εισερχόμενα emails, τηλεφωνικές κλήσεις, Facebook, Twitter, καιρό, χρηματιστήριο, αλλά και εφαρμογές τρίτων που συνεργάζονται με την πλατφόρμα Health.

Το Microsoft Band περιλαμβάνει 10 αισθητήρες για την καταγραφή του καρδιακού παλμού, της ακτινοβολίας που δέχεται ο χρήστης από την Ήλιο (UV), για τη μέτρηση του άγχους, απόσταση, ταχύτητα και άλλες δραστηριότητες κίνησης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο GPS.

Η Microsoft αποκάλυψε το δικό της smartband Microsoft Band Press allabout.gr

Επίσης, η οθόνη έχει μέγεθος 1,4 ίντσες με ανάλυση 320x104pixels και η διπλή μπαταρία προσφέρει αυτονομία 2 ημερών με μία φόρτιση.

Η συσκευή υποστηρίζεται από iOS, Android και Windows Phone smartphones, αλλά οι φωνητικές εντολές είναι διαθέσιμες μόνο για Windows Phone σε συνδυασμό με την ψηφιακή βοηθό Cortana.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=CEvjulEJH9w” width=”700″ autohide=”no” showinfo=”no”]https://www.youtube.com/watch?v=064ipuBiWDg[/su_youtube_advanced]