Επανεφευρίσκει το σύστημα επιβεβαίωσης ταυτότητας CAPTCHA

Αρκετοί συχνοί χρήστες του internet έχουν συναντήσει κάποια στιγμή το σύστημα επιβεβαίωσης στοιχείων Captcha. Μια σχετικά ενοχλητική μέθοδο που βοηθάει τις ιστοσελίδες, να καταλάβουν ότι πρόκειται για κάποιον ΄πραγματικό’ χρήστη που προσπαθεί να προσπελάσει ένα σάτι και όχι κάποιο κακόβουλο λογισμικό τύπου bot, ιδίως όταν η υποβολή στοιχείων πρόσβασης είναι λανθασμένη.

Έως τώρα τα συνηθισμένα CAPTCHA ζητούσαν από τους χρήστες να πληκτρολογήσουν μια σειρά από ασυνάρτητες ή ασύνδετες λέξεις μεταξύ τους ή να ‘λύσουν’ μια απλή μαθηματική πράξη, προκειμένουν να αποδείξουν ότι δεν είναι ρομπότ, ώστε το σύστημα να καταλάβει ότι δεν δέχεται επίθεση από κακόβουλο λογισμικό.

Αυτή τη διαδικασία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αλλάξει η Google λανσάροντας μια νέα, λιγότερο ενοχλητική μέθοδο επαλήθευσης ονόματι reCAPTCHA. Με βάση αυτή “Οι χρήστες μπορούν πλέον να βεβαιώσουν ότι είναι άνθρωποι και όχι robot, χωρίς να χρειάζεται να λύσουν κάποιο CAPTCHA, με ένα μόνο κλικ”.

Recaptcha allabout.gr

Το νέο captcha της Google

Σε περίπτωση που το σύστημα reCAPTCHA, “στραβώσει” με κάποιον χρήστη και θεωρήσει ότι δεν είναι άνθρωπος, τον περνάει σε ένα δεύτερο βήμα επαλήθευσης, όπου απλά του ζητάει μέσω μιας λογικής διαδικασίας ταιριάσματος εικόνων, ώστε να σιγουρέψει την επιβεβαίωση.

cat captcha allabout.gr

Το Cat Captcha εν δράσει!

Δείτε πως λειτουργεί το νέο σύστημα, που αρχίζει σιγά – σιγά να βρίσκει εφαρμογή σε μια πληθώρα σάιτ, στο βίντεο που ακολουθεί:

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=jwslDn3ImM0″ width=”700″ autohide=”yes” showinfo=”no”]