Οι φράουλες αυτήν την εποχή έχουν την τιμητική τους. Εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη αλλά πραγματικά λαχταριστή συνταγή για να τις απολαύσετε στην πιο γλυκιά εκδοχή τους!  

Υλικά

  • Μια έτοιμη ζύμη για τάρτες
  • 3 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική. (Αν θέλετε σπιτική, κοιτάξτε τις οδηγίες στο τέλος της συνταγής)
  • 500 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
  • Μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα

Απλώνετε χαρτί φούρνου στη ζύμη και καλύπτετε με ξερά φασόλια

Ψήνετε για 20 λεπτά τη βάση της τάρτας και αφαιρείτε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου

Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 -20 λεπτά και αφήνετε την τάρτα να κρυώσει

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Μεταφέρετε το μείγμα από το μπολ στην ψημένη βάση και το στρώνετε ομοιόμορφα

Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει

Λίγο πριν σερβίρετε, κόβετε φράουλες σε λεπτές φέτες και γαρνίρετε την τάρτα

Ζεσταίνετε λίγο τη μαρμελάδα, αλείφετε με αυτήν τις φράουλες, και σερβίρετε.

Υλικά για σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 20 γραμμ. κορν φλάουρ
  • 20 γραμμ. αλεύρι

Εκτέλεση 

Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα και τη  βανίλια

Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι

Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά

Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα

Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα

Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει

Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη

Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε

Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά

Τη βάζουµε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή τη στρώνουµε µε παλέτα

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Πηγή