Με τόσες διαμάχες και αρνητικότητα στον κόσμο, είναι συγκινητικό να ακούς θετικές και ανεβαστικές ιστορίες. Όσο κι αν προσπαθεί κανείς να το αγνοήσει, υπάρχει ακόμα ένταση σχετικά με τον ρατσισμό γύρω μας.

Αν και δεν εγκρίνουμε πλέον την ύπαρξη σκλάβων, οι άνθρωποι συνεχίζουν να δέχονται διαφορετική μεταχείριση λόγω χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας σε διαφορετικούς βαθμούς.

Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα και μια μητέρα κατάφερε να δείξει πόσο όμορφη είναι η ζωή αν κοιτάμε πέρα από το χρώμα, την θρησκεία και την εθνικότητα.

Βρισκόταν στην παραλία Myrtle με την κόρη της όταν ένα αγοράκι πλησίασε την κόρη της και την συγκίνησε. Οι δυο τους έπαιζαν και γελούσαν μαζί, τα βρήκαν αμέσως. Η μητέρα του κοριτσιού είχε εκπλαγεί με την ειλικρίνεια και την φιλικότητα του αγοριού.

κόρη της συνάντησε ένα αγοράκι στην παραλία

Αλλά τότε το αγοράκι έκανε κάτι που έκανε την ιστορία να γίνει viral…

«Η κόρη μου κι εγώ είμαστε στην παραλία Myrtle και περπατάμε στο ηλιοβασίλεμα όταν αυτό το γλυκό αγοράκι έρχεται προς το μέρος της. Της δείχνει το δόντι καρχαρία που είχε στο λαιμό του. Της λέει το όνομα του και ρωτάει το δικό της. Αποχαιρετίζονται λέγοντας αντίο και συνεχίζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Λίγα λεπτά αργότερα, έρχεται τρέχοντας – μου φάνηκε σαν να κινείται σε αργή κίνηση – φωνάζοντας το όνομα της κόρης μου. Εκείνη γυρνάει και τον βλέπει να χαμογελάει. Ανταλλάσσουν λίγες κουβέντες για το δόντι του καρχαρία που προφανώς του έδωσε δυνάμεις.»

«Πριν περπατήσουν, μιλήσουν, τρέξουν, ζήτησα από την κόρη μου άδεια να τραβήξω αυτήν την φωτογραφία και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Κανείς δεν τους είπε να σταθούν έτσι, να χαμογελάσουν – δεν δίστασαν καθόλου. Όταν τελειώσαμε τη βόλτα και ήρθε η ώρα να φύγουμε, αγκαλιάστηκαν για ώρα και είπαν περίπου 20 φορές αντίο.»

«Αυτή είναι η μια στιγμή που καταλαβαίνουμε σαν άνθρωποι ότι δεν βλέπουν χρώμα, φυλή, μίσος. Είναι αγνό… δυο παιδιά συναντιούνται στο ηλιοβασίλεμα χωρίς καμιά έγνοια για τον κόσμο… το μόνο που έβλεπαν ήταν ο ένας τον άλλο.»

Ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος αν ήμασταν σαν αυτά τα δύο παιδιά.

Credit: shareably.net