Το Tincan στο Soho του Λονδίνου ξεκίνησε να είναι η χαρά του φοιτητή και του σπουδαστή και πλέον έχει γίνει το στέκι όλου του καλού λονδρέζικου κόσμου. Ο λόγος για ένα από τα πλέον ασυνήθιστα εστιατόρια που σερβίρει μόνο κονσέρβες θαλασσινών. Μια τεράστια ποικιλία θαλασσινών από διάφορα μέρη του κόσμου μπορεί να βρει εδώ ο επισκέπτης, που θα την απολαύσει στη συνέχεια συνοδεία μιας σαλάτας της επιλογής τους, ψωμιού αλλά και ποτού.

Εστιατόριο σερβίρει μόνο κονσέρβες. Tincan restaurant

 

Εστιατόριο σερβίρει μόνο κονσέρβες. Tincan restaurant

Το Tincan είναι ένα ασυνήθιστο εστιατόριο που το μόνο που σερβίρει κονσέρβες ψαριών που δεν θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά τις “καλύτερες κονσέρβες ψαριών στον κόσμο”, όπως λέει.

Κι αν νομίζετε πως μιλάμε για οποιεσδήποτε κονσέρβες κάνετε λάθος, το Tincan έχει μια τεράστια ποικιλία θαλασσινών από διάφορα μέρη του κόσμου. Εδώ θα βρείτε κονσέρβες από Πορτογαλικά φιλέτα σκουμπρί σε λάδι ελιάς, ισλανδικά καπνιστά συκώτια μπακαλιάρου μέχρι χαβιάρι Γαλλικού αχινού, που σερβίρονται με απλά συνοδευτικά όπως ψωμί, σαλάτα ρόκα, λεμόνι, τσίλι, κρεμμύδια, ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Εστιατόριο σερβίρει μόνο κονσέρβες. Tincan restaurant

Το κατάστημα είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα των Λονδρέζων που το τιμούν ιδιαιτέρως και μάλιστα όχι μόνο τρώνε εδώ την κονσέρβα τους αλλά παίρνουν και για το σπίτι, αφού η λίστα δεν έχει τέλος. Μάλιστα μερικές είναι τόσο πρωτότυπες ως προς τη συσκευασία τους που λειτουργούν και ως σουβενίρ, ενώ άλλες είναι απλώς συλλεκτικές! Οι τιμές κυμαίνονται από λίγα ευρώ μέχρι και 30 ανάλογα με το είδος και τη σπανιότητα του περιεχομένου της κονσέρβας.

Εστιατόριο σερβίρει μόνο κονσέρβες. Tincan restaurant Εστιατόριο σερβίρει μόνο κονσέρβες. Tincan restaurant

Κάθε στοιχείο του project από το φωτισμό τα έπιπλα αλλά και το περιεχόμενο του μενού, έχουν διαμορφωθεί από τον αρχιτέκτονα Al_A. Η ιδέα ήρθε μετά την ανακάλυψη ενός μικροσκοπικού εστιατόριου στη Λισσαβόνα όπου σέρβιραν μόνο κονσέρβες θαλασσινών. “Έχουμε συνδυάσει δύο πράγματα είμαστε παθιασμένοι με : το φαγητό και τον σχεδιασμό”, όπως αναφέρει.