Σε έναν παραθαλάσσιο λόφο του Nahr el Mot στον Λίβανο, βρίσκεται αυτή η ιδιαίτερη κατοικία που είναι γνωστή ως «Amchit Residence».

Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Blankpage Architects και κρέμεται κυριολεκτικά από την άκρη του λόφου, έχοντας μια ξύλινη οροφή που θυμίζει προβλήτα και μια μακρόστενη πισίνα με ανεμπόδιστη θέα στην θάλασσα.

Η μοντέρνα οικία διαθέτει ένα εσωτερικό που δίνει έμφαση στο τσιμέντο και το ξύλο, ενώ η ιδέα των αρχιτεκτόνων ήταν μια σειρά από «καταστρώματα» που μεγιστοποιούν την σχέση του σπιτιού με την θάλασσα – άλλωστε το σχεδίασαν προς τα έξω και προς το νερό αντί να βρίσκεται μακριά από αυτό.

Η ανώτερη πλατφόρμα περιέχει το master υπνοδωμάτιο με τοίχους από γυαλί, ενώ το μεσαίο «κατάστρωμα» περιέχει άλλα δυο υπνοδωμάτια και ένα σαλόνι. Το κατώτερο επίπεδο λειτουργεί ως χώρος υποδοχής με μια πισίνα Infinity και μια σκάλα που οδηγεί στην ακτή.

Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην άκρη του λόφου allabout.gr