ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
  • 2 αυγά
  • 2 κ σ ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 1 φακ ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι βιτάμ λιωμένο
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • ψιλοκομμένα καρίδια
  • μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φύλλο

Σε μια λεκάνη βάζω τη μαγιά τη ζάχαρη το γάλα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η μαγιά !

Προσθέτω τα αύγα και συνεχίζω το ανακάτεμα!

Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο!

Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια!

Αφήνω τη ζυμη να ξεκουραστει και διπλασιαστει!

Χωριζω τη ζύμη σε τρία μέρη και ανοίγω πολύ λεπτά φύλλα παραλληλόγραμμα !

Τοποθετώ το ένα φύλλο στο ταψί με λαδόκολλα!

Βάζω μαρμελάδα δαμάσκηνο που έκανα έγω , λίγα καρίδια και σταφίδες !

Το ίδιο κάνω και με το δεύτερο φύλλο!

Τοποθετώ το τρίτο φύλλο και το αφήνω πάλι να διπλασιαστεί!

Ψήνω στους 200 β για 35 λεπτά!

Για τη γκανάζ

1 κουβερτούρα

γάλα

λίγο baileis

και 3 κ σ κακάο

Λιώνω την κουβερτούρα με το γάλα το κακάο και το baileis

και περιχύνω τη γκανάζ επάνω στο κρύο γλυκό!

Έβαλα και λίγες σταγόνες άσπρης σοκόλατας επάνω στη γκανάζ!

Ένα πολύ ωραίο γλυκάκι για όλες τις ώρες!

Αν σας περισσέψει ζύμη κάντε κρουασανάκια!

Πηγή