Δροσερό γλειφιτζούρι που αφήνει στο στόμα μια υπέροχη αίσθηση γιαουρτιού και φρούτου

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε σε ένα μεταλλικό δοχείο τις φράουλες – σε μια στρώση – και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσουν για 2 ώρες τουλάχιστον. 2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το παγωτό γιαούρτι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να δένει και να παίρνει την υφή και την πυκνότητα του γιαουρτιού. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε το μείγμα με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα. 3. Βγάζετε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. 4. Παίρνετε 12 θήκες για γρανίτα και αρχίζετε να τις γεμίζετε εναλλάξ με το μείγμα του γιαουρτιού και τις πολτοποιημένες φράουλες ώστε να σχηματιστούν στρώσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με γιαούρτι. Κλείνετε τις θήκες με τα ειδικά καπάκια και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε τα γλειφιτζούρια και με ροδάκινα ή βερίκοκα.

Πηγή:www.mirsini.gr