Το ποτό προκαλεί μια ταλάντωση στους μυς του ματιού, η οποία έχει ως συνέπεια τη γνωστή θολούρα της όρασης.
Και ναι, υπάρχει αυτό το τεκμηριωμένο που μάλλον χρειάζεσαι για να δικαιολογήσεις το γεγονός πως όταν πίνεις και ξαναπίνεις καταλήγεις να σαλιαρίζεις με θηλυκά με τα οποία νηφάλιος δεν θ αντάλλασσες ούτε «καλημέρα». Ο ψυχολόγος Lewis Halsey ορμώμενος μάλλον από προσωπική περιέργεια το ‘ψαξε και ήταν ο πρώτος που έκανε ένα σχετικό πείραμα στο μπαρ ενός νησιού. Πράγματι, εκείνοι που είχαν πιει περισσότερο ήταν λιγότερο σε θέση ν’ αντιληφθούν σωστά την ασυμμετρία διαφόρων σχημάτων, πόρισμα το οποίο έκτοτε επαληθεύεται κάθε νύχτα, σε κάθε μπαρ του πλανήτη.
«Κάπως έτσι, αυτό που βλέπουν τα μάτια γίνεται μια γενική αίσθηση και η αντίληψή μας περιορίζεται σ’ αυτό που μας αφήνει αυτή», σημειώνει η νευρολόγος Amanda Ellison, το οποίο σε απλά ελληνικά αποδίδεται ως «πάρ’ το αβγό και κούρευ’ το». Το ποτό προκαλεί μια ταλάντωση στους μυς του ματιού, η οποία έχει ως συνέπεια τη γνωστή θολούρα της όρασης. Η σύγχυση στα οπτικά νεύρα κατόπιν επεκτείνεται και στο μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου ή αλλιώς στο μέρος εκείνο του σώματός σου όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις.
Το μόνο σωτήριο σ’ όλη αυτή την κατάσταση είναι πως το υποφλοιώδες νευρικό σύστημα ή αλλιώς το μέρος όπου «ζει» η ερωτική επιθυμία, παραμένει σχετικά άθικτο, κι αυτός είναι ο λόγος που το πρώτο πράγμα που διαπιστώνεις το πρωί είναι πως μόλις ξύπνησες με ένα «άλλο» άτομο από εκείνο με το οποίο τα ‘πινες χθες βράδυ. Ό,τι κι αν αντικρίσεις, αγαπητέ, να είσαι ευγενικός και να αποχωρήσεις σαν κύριος. Τι φταίει εκείνη που χθες βράδυ αποφάσισες να αλλοιώσεις την αντιληπτική σου ικανότητα;