Ερευνητές ανέλυσαν τις περιπτώσεις ανδρών οι οποίοι εισήχθησαν σε νοσοκομεία κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκατριών ετών και είχαν διαγνωστεί με κάταγμα πέους.

Δεν είναι η «κρεμαστή συνουσία» ούτε η «στάση του ελέφαντα». Είναι μια από τις πιο κοινές και λιγότερο πολύπλοκες positions de sexe και δεσπόζει ως η αγαπημένη πολλών στην κατηγορία των «γυναικοκρατικών στάσεων».

Η στάση λοιπόν που θέτει περισσότερο σε κίνδυνο το μόριό σου είναι η παραδοσιακή με το κωδικό όνομα «η γυναίκα από πάνω».

Το πόρισμα έρχεται από 100% επιστημονικές πηγές. Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Advances in Urology» αναφέρει πως ερευνητές ανέλυσαν τις περιπτώσεις 44 ανδρών οι οποίοι εισήχθησαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Βραζιλίας κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκατριών ετών και είχαν διαγνωστεί με κάταγμα πέους.

Μια περαιτέρω έρευνα στον τρόπο που αυτά συνέβησαν, οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 50% των τραυματισμών έγιναν σ’ αυτή τη στάση. Συγκεκριμένα τα 28 κατάγματα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ετερόφυλων ζευγαριών , τέσσερα ομόφυλων ζευγαριών, έξι σε αυτοϊκανοποίηση και τέσσερα με ασαφή λόγο πρόκλησης.

Κι επειδή οι έρευνες πάντα γενικεύουν, η εν λόγω σεξουαλική στάση αναδεικνύεται ως δυνητικά η πιο επικίνδυνη.

Παράλογο; ‘Οχι. Το εν λόγω ατύχημα μπορεί να συμβεί αφού όταν βρίσκεται πάνω από τον παρτενέρ της ελέγχει το μόριό του με το σύνολο του βάρους της και κατά κάποιο τρόπο «προσγειώνεται» πάνω του. Όπως αναφέρει και η μελέτη «Όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω ο παρτενέρ της δεν είναι σε θέση να διακόψει έγκαιρα την κίνηση της». Και σ’ έναν ενδεχόμενο τραυματισμό σ’ αυτή τη στάση, εκείνη πονάει πάντα λιγότερο.

Παρεμπιπτόντως μιλάμε για μια από τις στάσεις στις οποίες η γυναίκα έρχεται πιο εύκολα σε οργασμό. Ή ερχόταν…