Δεν είναι dislike αλλά… reactions. Έτσι λέγονται τα emoticons που βάζει από σήμερα στο Facebook δοκιμαστικά σε Ισπανία και Ιρλανδία, προκειμένου οι χρήστες να εκφράζουν και υπόλοιπες αντιδράσεις αντί για χαρά και ευαρέσκεια.
Παρά τις αναφορές που είχαν κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ότι το Facebook εξέταζε το ενδεχόμενο να προσθέσει ένα εικονικό κουμπί «Δεν μου αρέσει», φαίνεται ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ -ιδρυτής της ιστοσελίδας- αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να εκφράζουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.
νέα emoticons του Facebook

Tα νέα εικονίδια με τις φατσούλες θα αντιπροσωπεύουν «την αγάπη, το γέλιο, το χαμόγελο, το σοκ και τον θυμό» και θα εμφανίζονται δίπλα από το χεράκι που αντιπροσωπεύει την επιλογή «Μου αρέσει», γνωστό ως «Like».

Όπως είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο Ζούκερμπεργκ, είναι άβολο και άσχημο να κάνεις «Like» σε μια δυσάρεστη είδηση.

«Αυτό που θέλουν πραγματικά οι χρήστες είναι η δυνατότητα να μπορούν να εκφράσουν τη συμπάθειά τους. Δεν είναι κάθε στιγμή μια καλή στιγμή», είχε δηλώσει ο ιδρυτής του Facebook. «Έχουμε ετοιμάσει μια ιδέα την οποία θα τεστάρουμε σύντομα και ανάλογα με τις αντιδράσεις των χρηστών θα είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε ευρέως αυτή την επιλογή», πρόσθεσε ο ίδιος.