Σοκαρισμένοι κι απαρηγόρητοι οι ιδιοκτήτες για τον άδικο χαμό της φιλικής και χαριτωμένης Δούκισσας

Απαρηγόρητες είναι μια μητέρα και μια κόρη μετά το χαμό του αγαπημένου τους σκύλου από το πυρά αστυνομικού. Το σκυλί τους, η χαριτωμένη και φιλική Δούκισσα, πυροβολήθηκε στο κεφάλι τρεις φορές από αστυνομικό επειδή έτρεξε έξω από την πόρτα την ώρα που εκείνος διενεργούσε έλεγχο ρουτίνας στο σπίτι.

Η Δούκισσα σκοτώθηκε χωρίς να γαβγίσει και χωρίς να δείξει καμία επιθετικότητα προς τον αστυνομικό σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά της, Gillian Palacios κι όπως φαίνεται κι από το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Περιγράφοντας το περιστατικό στο Fox την Τρίτη το πρωί, η Palacios ανέφερε πως ο αστυνομικός χτύπησε την πόρτα της για να την ενημερώσει πως είχε ξεχάσει ανοιχτό το αυτοκίνητό της. Μόλις εκείνη άνοιξε την πόρτα του σπιτιού, η χαρούμενη σκυλίτσα έτρεξε έξω, και κατευθύνθηκε με χαρά προς τον αστυνομικό ο οποίος αναίτια τρομαγμένος την πυροβόλησε 3 φορές στο κεφάλι προκαλώντας το θάνατό της.

Αστυνομικός πυροβολεί το σκύλο οικογένειας επειδή νόμιζε πως του επιτέθηκε

Η οικογένεια, αλλόφρων μετά την απώλεια του αγαπημένου τους κατοικίδιου, αδυνατεί να κατανοήσει γιατί το κατοικίδιό τους σκοτώθηκε επειδή απλά έτρεξε στην αυλή.

«Πριν προλάβω καν να αντιδράσω ο αξιωματικός είχε βγάλει το όπλο του και την πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι», ανέφερε η  Palacios.

Αστυνομικός πυροβολεί το σκύλο οικογένειας επειδή νόμιζε πως του επιτέθηκε

Ο αστυνομικός, που δήλωσε ότι έπραξε έτσι γιατί ο σκύλος τον κυνήγησε, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Βέβαια ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής υπερασπίζεται τις ενέργειες του υπαλλήλου του. «Πρέπει να διαχειριστούμε τις καταστάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου, έτσι είναι η δουλειά του αστυνομικού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έτρεξε προς τον αστυνομικό απλά από περιέργεια. Δεν γάβγισε ούτε γρύλισε», ανέφερε σε συνέντευξή της η ιδιοκτήτρια και συμπλήρωσε πως «δεν υπήρχε κανένας λόγος να νομίζει ότι ήταν επιθετική καθ ‘οιονδήποτε τρόπο».

Αστυνομικός πυροβολεί το σκύλο οικογένειας επειδή νόμιζε πως του επιτέθηκε

Μετά το τραγικό συμβάν η μητέρα και η κόρη αγκάλιαζαν το σώμα του νεκρού σκύλου αδυνατώντας να σταματήσουν να θρηνούν για τον άδικο χαμό του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η οικογένεια είχε σώσει την σκυλίτσα από ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα της περιοχής. Μέλος του προσωπικού στο καταφύγιο ζώων περιέγραψε την Δούκισσα ως ένα εξαιρετικά τρυφερό και υπάκουο σκυλί. «Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τα πίτμπουλ ή άλλα σκυλιά που μοιάζουν με αυτά «περιμένουν το χειρότερο», χωρίς να ισχύει, είναι πραγματικά υπέροχα σκυλιά».