Όταν το ρωσικό προσωπικό ενός ανιχνευτή μετάλλων έψαχνε για ενεργά ναρκοπέδια σε σημεία όπου είχαν γίνει μάχες κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακάλυψε ένα άθικτο θησαυροφυλάκιο που ανήκε σε έναν Γερμανό στρατιώτη.

Ακολουθώντας τη συνηθισμένη ρουτίνα τους, ανακάλυψαν κάτι ασυνήθιστο στο Nevsky Pyatachok, το σημείο όπου είχε γίνει μία από τις πιο αιματηρές εκστρατείες, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Πολιορκίας του Λένινγκραντ από το 1941 ως το 1943.

Μετά από λίγο σκάψιμο έφεραν στο φως ένα ολόκληρο θησαυροφυλάκιο με τα πιο ασυνήθιστα ευρήματα.

θησαυροφυλάκιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 1

Γεμάτο μέχρι πάνω με τα προσωπικά αντικείμενα ενός στρατιώτη του ναζιστικού στρατού, το θησαυροφυλάκιο είχε ετοιμαστεί πρόχειρα, αλλά περιέχει πλούσια ιστορικά στοιχεία…

θησαυροφυλάκιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 2

…μέχρι και γερμανικά Reichmarks, το νόμισμα που χρησιμοποιούνταν στη ναζιστική Γερμανία.

θησαυροφυλάκιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 3

Από ότι φαίνεται, στον ιδιοκτήτη του θησαυροφυλακίου άρεσε το τζαμαϊκανό ρούμι και τα πούρα…

θησαυροφυλάκιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 4

θησαυροφυλάκιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 5

Το πολυτελές περιεχόμενο μαρτυρά ότι ο ιδιοκτήτης του ήταν αξιωματικός στο Τρίτο Ράιχ, όπως φαίνεται και από την καρφίτσα με την σβάστικα…

θησαυροφυλάκιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 6

… αλλά και τα παράσημα του.

θησαυροφυλάκιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 7

Φαίνεται, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκεσε από το 1939 ως το 1945 και στοίχισε τη ζωή 1,5 εκατομμυρίων Ρώσων στρατιωτών και πολιτών, κατά την Γερμανική Πολιορκία 872 ημερών του Λένινγκραντ, κάποιοι αξιωματικοί έφεραν μαζί τους και τις ανέσεις τους.

Με την ανακάλυψη αυτού του θησαυροφυλάκιου, οι ιστορικοί συνεχίζουν να ενώνουν τα κομμάτια των ζωών των πολεμιστών και των δύο πλευρών.

Από την άλλη, φήμες λένε ότι ίσως και να μην πρόκειται για αυθεντικό εύρημα, αλλά για απάτη προκειμένου να τραβήξει την προσοχή όσων κάνουν συλλογή με αντικείμενα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο.

Credit: elitereaders / fanpage.gr