Κάθε χρόνο η Google παρουσιάζει τις 10 δημοφιλέστερες αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησής της ανά χώρα, αλλά και παγκοσμίως.

Η Google κάθε χρόνο παρουσιάζει τη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτός από τη “βασική¨λίστα, υπάρχουν πολλές επιμέρους, ενώ στην Ελλάδα, έχουμε επιπλέον δύο λίστες, μία με τα δημοφιλέστερα γεγονότα και μία με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις προσώπων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά της εταιρείας για τον τελευταίο χρόνο, οι 10 λέξεις που πληκτρολογήθηκαν πιο πολύ στο «κουτί» της αναζήτησης στην Ελλάδα ήταν οι εξής:

αναζητήσεις στην Google για το 2014 allabout.gr

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι αναζητήσεις είναι αρκετά διαφορετικές, με το Mundial να είναι η μοναδική κοινή αναζήτηση.

αναζητήσεις στην Google για το 2014 allabout.gr

Από τις υπόλοιπες λίστες, αναφέρουμε μόνο τις δύο διαθέσιμες για την Ελλάδα.

Καταρχάς, στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις προσώπων, τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Robin Williams και Σάκης Μπουλάς που έφυγαν από τη ζωή μέσα στη χρονιά.

αναζητήσεις στην Google για το 2014 allabout.gr

Όσον αφορά τη λίστα των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων γεγονότων βρέθηκαν οι φετινές εκλογές, με τις αθλητικές διοργανώσεις να καταλαμβάνουν έξι από τις συνολικά δέκα θέσεις.

αναζητήσεις στην Google για το 2014 allabout.gr

Φέτος είναι η πρώτη φορά που η Google αφήνει τον όρο Zeitgeist για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις και παρουσιάζει τα δεδομένα μέσα από την υπηρεσία Google Trends, με την συλλογή αυτή να την ονομάζει “Year in Search”, όπου και μπορείτε να δείτε τα στατιστικά για όλες τις χώρες, καθώς και τις επιμέρους λίστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα Google Trends καταρτίζονται με βάση τον όγκο αναζητήσεων, σε μια κλίμακα που διαμορφώνεται από το 1 μέχρι το 10. Από τα 10 επικρατέστερα Trends αποκλείστηκαν οι αναζητήσεις εκείνες που είχαν να κάνουν με ερωτικό περιεχόμενο ή πορνό.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=DVwHCGAr_OE”]