Το παρακάτω γλυκό βίντεο δείχνει έναν τραυματισμένο μπλε πιγκουίνο να χορεύει μετά την προσθήκη του νέου του ποδιού, το οποίο δημιουργήθηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Το βίντεο δείχνει τον Bagpipes να κουτσαίνει αρχικά και μετά να του βάζουν το νέο του μέλος με το οποίο κάνει μερικά διστακτικά βήματα.

Ο Bagpipes, ο οποίος βρίσκεται υπό την φροντίδα του International Antarctic Centre στη Νέα Ζηλανδία, ακρωτηριάστηκε όταν βρέθηκε το 2007 με ένα δίχτυ μπλεγμένο στο πόδι του.

Τα τελευταία 9 χρόνια, ο Bagpipes, ο οποίος περπατά με δυσκολία και δεν μπορεί να κολυμπήσει σωστά, είχε το πόδι του τυλιγμένο σε αφρολέξ για να μπορεί να στηρίζεται.

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

Η Mal Hackett, φύλακας πιγκουίνων, είπε ότι είχαν προβλήματα με μια βακτηριακή μόλυνση που κόλλησε στο ακρωτηριασμένο του πόδι.

Ωστόσο, χάρη στο πρωτοποριακό προσθετικό του μέλος, ο Bagpipes ίσως μπορέσει να περπατήσει κανονικά ξανά.

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

“Ελπίζουμε να καταφέρει να αποκαταστήσει την χρήση του ποδιού του κανονικά.

” Το τρισδιάστατο προσθετικό μέλος πιστεύεται ότι είναι το πρώτο του είδους του που δημιουργήθηκε για ζώο στην Νέα Ζηλανδία.

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

“Δεν νομίζω ότι κάποιος στην Νέα Ζηλανδία έχει κάνει κάτι παρόμοιο για κάποιο ζώο. Είναι ωραίο να μπορείς να το δοκιμάσεις σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, γι’αυτό έχουμε τον νου μας για οποιαδήποτε θέματα”, είπε η Hackett

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

Το πρωτοποριακό πόδι δημιουργήθηκε και δόθηκε σαν δωρεά στο κέντρο από τον Dr. Don Clucas από το Πανεπιστήμιο του Canterbury.

“Έχω τρισδιάστατο εκτυπωτή που μπορεί να εκτυπώνει διάφορα υλικά ταυτόχρονα. Στο πόδι έχουμε και σκληρά αλλά και μαλακά υλικά”, είπε .

pigkouinos (4)

Το επόμενο βήμα είναι η αποκατάσταση του Bagpipes, έτσι ώστε να προσαρμοστεί το πόδι και να είναι πιο άνετο.

“Θα χρειαστούν μερικές προσαρμογές για να γίνει πιο εύκολο να εφαρμόζει το πόδι και να στέκεται στη θέση του”, είπε ο Dr. Clucas.

Ο άντρας βρήκε τον Bagpipes στην Δυτική Ακτή της Νέας Ζηλανδίας το 2007 και ήθελε να τον ονομάσει Haggis, αλλά το κέντρο τον έπεισε να τον βγάλει Bagpipes.

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

Ακρωτηριασμένος πιγκουίνος

 

 

Πηγή