Πριν δύο χρόνια, ο Zack Both άφησε τη δουλειά του ως διευθυντής τέχνης για να ακολουθήσει το όνειρό του που ήταν η κινηματογράφηση. Το πάθος του να διασχίζει τις ΗΠΑ ταξιδεύοντας για να ανακαλύπτει και να εξιστορεί ιστορίες από τους συναρπαστικούς ανθρώπους που συναντά, του έδωσε μια νομαδική ζωή. Ο Both αποφάσισε να πάρει το βαν του και να το μετατρέψει σε κινητή εταιρία παραγωγής.

Ο κινηματογραφιστής αγόρασε ένα βαν Chevy Express του 2003 από έναν ηλεκτρολόγο στο Βέρμοντ. Ο άνδρας δεν είναι καμία εμπειρία στην ξυλουργική πριν σκεφτεί το σχέδιο μετατροπής. Ωστόσο, βασίστηκε στη δύναμη των εκπαιδευτικών βίντεο με οδηγίες.

Του πήρε περίπου 10 μήνες να ολοκληρώσει τα πάντα από την αρχή ως το τέλος. Η δουλειά έγινε μέσα και έξω ενώ ο ίδιος εργαζόταν και υπολόγισε πως θα είχε τελειώσει σε 3 μήνες αν δεν υπήρχαν πράγματα να τον αποσπούν.

Ο Both βρήκε το μελλοντικό του βαν στο Craiglist. Το μοντέλο του 2003 είχε 322 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 2

Το βαν δεν είχε σκουπιστεί ποτέ και είχε ήδη μεγάλο ποσό σκουριάς στην επιφάνειά του.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 3

Αφού ψέκασε με μπογιά το εσωτερικό χρησιμοποιώντας λευκή γυαλιστερή απόχρωση, έκανε την μόνωση.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 4

Ο Both χρησιμοποίησε αφρό ψεκασμού για τις ρωγμές και τις σχισμές. Βρήκε πως το να εργάζεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τον βοήθησε μιας και οι μέρες ήταν μεγαλύτερες και η ζέστη τον έκανε πιο παραγωγικό.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 5

Έκανε το 70% του έργου μόνος του και το υπόλοιπο 30% με τη βοήθεια του πατέρα του.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 6

Ο άνδρας δήλωσε πως το να αλλάξει το βαν σήμαινε πως έπρεπε να προσπαθήσει να κάνει κάθε μέρος στο εσωτερικό του να έχει περισσότερες από μία λειτουργίες. Το μελλοντικό του κρεβάτι για παράδειγμα σχεδιάστηκε ώστε να είναι ο καναπές και ο αποθηκευτικός χώρος του.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 7

Ο Both ανακάλυψε πως έπρεπε να είναι λιγότερο επιλεκτικός ή τα πάντα θα του έπαιρναν τον τριπλάσιο χρόνο.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 8

Ο ίδιος σχεδίασε τη διάταξη του εσωτερικού. Αυτό τον βοήθησε να δει τους περιορισμούς του στο εσωτερικό. Η ολοκληρωμένη διάταξη ήταν πολύ κοντά στο αρχικό σχέδιο.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 9

Ο χώρος της κουζίνας χτίστηκε χρησιμοποιώντας κόντρα πλακέ. Η κουζίνα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με πρόσθετο στόχο να λειτουργεί ως τραπεζαρία και γραφείο.

van

Το κρεβάτι ήταν ένα χρησιμοποιημένο φουτόν από τα ΙΚΕΑ. Η μητέρα του έφτιαξε ένα κάλυμμα ώστε το «στρώμα» να είναι πιο ευπαρουσίαστο.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 10

Τα πάνελ της οροφής αγοράστηκαν από το Craiglist. Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν από μια εκκλησία του Κλίβελαντ που χτίστηκε το 1886. Ο Both έκοψε ένα σημείο στη μέση του βαν ώστε να εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα οροφής.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 11

Το σκαμνί δίπλα στο κρεβάτι χρησιμοποιείται και ως κάδος απορριμμάτων. Ο άνδρας πιστεύει πως αυτό είναι το πιο λειτουργικό στοιχείο σε ολόκληρο το φορτηγό.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 12

Ο άνδρας έβαψε το εσωτερικό του βαν. Χρειάστηκε 10 ημέρες για να τελειώσει με το συγκεκριμένο σχέδιο.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 13

Εγκατέστησε ηλιακούς συλλέκτες και μία θήκη αποθήκευσης φορτίου που παλαιότερα αποτελούσε μέρος ενός οχήματος Hummer. Επίσης έγινε καλωδίωση για την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για μικροσυσκευές όπως το ψυγείο.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 14

Δημιουργήθηκε ένα αφαιρούμενο κατά παραγγελία τραπέζι. Όταν δεν χρησιμοποιείται είναι κρυμμένο πίσω από το κάθισμα του οδηγού.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 15

Τα πάνελ μετατράπηκαν σε πίνακες μηνυμάτων με κιμωλία. Και πέρα από τις άκρες των ξύλινων πάνελ εγκαταστάθηκαν λάμπες LED.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 16

Όταν το τραπέζι είναι ανοιχτό, αποκαλύπτεται ο μικρός φούρνος. Δείτε τα ράφια μπαχαρικών στο εσωτερικό του βαν.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 17

Ο πατέρας και ο γιος ποζάρουν περήφανα με το πρόσφατα ανακαινισμένο βαν. Ο Both είπε πως μετά τις συγχαρητήριες αγκαλιές, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει την περιπέτειά του.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 18

Ο άνδρας αγαπά την ελευθερία που του δίνει το κινητό του σπίτι. Βρήκε ένα μικρό χώρο για να ζει, ο οποίος τον ενθαρρύνει να ζει με απλότητα, αφαιρώντας τα πράγματα που δεν είναι σημαντικά στη ζωή του.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 19

Το κινητό σπίτι ονομάστηκε Rocket Van.

Αγόρασε ένα παλιό σκουριασμένο Βαν 20

Πηγή και εικόνες zachboth / via