Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γιαούρτι
  • 1/2 φλυτζάνα βιτάμ λιωμένο
  • 1/2 φλυτζάνα γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κρόκο για το άλειμμα

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι το λιωμένο βιτάμ, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Διαλύουμε καλά τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια αφράτη ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.

Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη!!!!Φτιάχνουμε αμέσως τα πιτάκια.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιτάκια μας με ότι θέλουμε.

Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κάτω στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα και για να γίνουν τα πιτάκια αφράτα πρέπει να είναι κολλημένα το ένα διπλά στο άλλο πριν τα ψήσουμε.

Ζαμπονοκασεροπιτακια

Πηγή

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...