Το Υπουργείο Πολιτισμού, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά βιντεοσκοπημένο υλικό από την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Το βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών και 10 δευτερολέπτων, καταγράφει την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Είναι, ουσιαστικά, υλικό αμοντάριστο, με φυσικούς ήχους, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι πολλές ώρες της ενδιάμεσης ανασκαφικής διαδικασίας. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, η εργοταξιακή μορφή της ανασκαφής δεν επιτρέπει την επεξεργασία του υλικού, σε συνθήκες studio. Παρουσιάζεται το υλικό, όπως καταγράφεται κατά την ψηφιακή τεκμηρίωση της ανασκαφής.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι φωτογραφίες με τα φτερά των Σφιγγών. Οπως ανακοίνωσε, επίσης, η ανασκαφική ομάδα είναι πλέον βέβαιο ότι δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος στο ταφικό μνημείο.

Τα πρώτα πλάνα από την ιστορική ανασκαφή στην Αμφίπολη. Δείτε, λεπτό προς λεπτό, πως αποκαλύφθηκε το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=fJoxeOn5PY0″ width=”700″ autohide=”no” showinfo=”no”]https://www.youtube.com/watch?v=064ipuBiWDg[/su_youtube_advanced]