Υλικά

  • Γιαούρτι 3 κουταλιές σούπας γεμάτες
  • Τυριά διάφορα 600 γρ (κασσέρι, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο)
  • Φαρίνα 2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Αυγά 4 τεμ
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαργαρίνη 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένη
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 τεμ ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι μας.Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε  το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, το αλεύρι λίγο -λίγο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι ελάχιστο, πιπέρι, δυόσμο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.Λιώνουμε την μαργαρίνη (ή βούτυρο) όχι όμως να κάψει και την αδειάζουμε σε ένα ταψί στρογγυλό ή τετράγωνο. Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα και με ένα κουτάλι ή σπάτουλα το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού (με την λιωμένη μαργαρίνη που αδειάσαμε στο ταψί μαλακώνει και απλώνεται πιο εύκολα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει. Κλείνουμε τον φούρνο και σερβίρουμε.

* Χρησιμοποιούμε ότι τυριά έχουμε στο ψυγείο μας αρκεί να μην είναι όλα σκληρά τυριά γ’αυτό βάζουμε το ανθότυρο.

Πηγή

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...