Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους, για μια απλή αλλά πολύ νόστιμη τουρτίτσα με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότα χωρίς ψήσιμο. Αγαπημένο γλύκισμα για τα μικρά και … μεγάλα παιδιά.

Υλικά

  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250 ml γάλα
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά σε σαντιγί

σοκολατένια τουρτίτσα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, το βούτυρο και τη βανίλια και σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
  2. Θρυμματίζετε σε μέτρια κομμάτια με τα χέρια σας τα μπισκότα και τα βάζετε σε μέτριο μπολ. Τα περιχύνετε με το ζεστό σοκολατένιο μείγμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι να αναμειχθούν πλήρως.
  3. Στρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. για να ξεφορμάρετε εύκολα. Ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει καλά.
  4. Πριν το σερβίρετε, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε πάνω από το γλυκό με κορνέ ή με μια μαρίζ. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...