O οργανισμός Stop Street Harassment (Τέλος στην Παρενόχληση στο Δρόμο) διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με την σωματική και λεκτική παρενόχληση στο δρόμο. Τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι το 99% των γυναικών έχουν δεχθεί φραστική ή και σωματική επίθεση στη διάρκεια της άσκησης ή της βόλτας τους στο δρόμο, ενώ το 68% από τις γυναίκες δήλωσε ότι τους έχει συμβεί πάνω από 26 φορές.

Η Julia Price είναι μια από τις γυναίκες που έχει να θυμηθεί ένα περιστατικό λεκτικής βίας, μια ημέρα που έκανε τη μεσημεριανή της καθιερωμένη βόλτα για jogging στο δρόμο. Ένας άντρας έτυχε να την δει και άρχισε να της φωνάζει διάφορα ανάρμοστα επίθετα, μέχρι που ένας μικρός ήρωας την υπεράσπισε ανέλπιστα κι έβαλε τον αγενή τύπο στη θέση του!

Η Julia μοιράστηκε την εμπειρία της με ένα post στο Facebook, το οποίο έγινε viral!

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ιστορία, όπως την διηγήθηκε η ίδια στο facebook:

“Είχα πάρει τη συνηθισμένη διαδρομή που ακολουθώ για το τρέξιμό μου όταν άκουσα έναν μεγαλύτερο άντρα να φωνάζει τόσο δυνατά ώστε να τον ακούσω μέσα από τα ακουστικά μου. Φώναζε: “σεκσι lady, hey hey hey σεκσι lady!” Συνέχισε να ουρλιάζει και αποφάσισα απλά να τον αγνοήσω και να συνεχίσω να τρέχω.

Το ότι τον αγνόησα φαίνεται να τον εξόργισε ακόμα πιο πολύ γιατί φώναξε “Έι, ηλίθια σκ****!” Έχετε υπόψιν ότι ήταν καλοντυμένος και πρέπει να έκανε το μεσημεριανό του διάλειμμα από τη δουλειά στο γραφείο.

Αυτό με πυροδότησε. Η λέξη από σκ***. Έβγαλα τα ακουστικά μου και ετοιμάστηκα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου όταν ένα μικρό αγοράκι που περνούσε από δίπλα με τη μαμά του και τη μικρή του αδερφή στο καροτσάκι, κοίταξε τον τύπο και του είπε: “Έι. Αυτό που της λες δεν είναι καθόλου ευγενικό και δεν της άρεσε που της φώναξες. Δεν θα έπρεπε να το κάνεις αυτό, γιατί είναι καλό κορίτσι και εγώ δεν θα αφήσω κανέναν να λέει άσχημα πράγματα. Είναι κορίτσι σαν την αδερφή μου και θα την προστατεύσω.

O άντρας ντράπηκε και άρχισε να μαζεύει το μεσημεριανό του για να φύγει. Ζήτησα από τη μητέρα του μικρού να με αφήσει να τον αγκαλιάσω (το όνομά του ήταν James) και του είπα πόσο ευγνώμων του ήμουν. Εκείνος χαμογέλασε και μου είπε “Απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι ένιωθες καλά.”

Σύμφωνα με τη μητέρα του James, αυτός είναι πάντα ο μικρός. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γονείς που μεγαλώνουν τη νέα γενιά με τόση γενναιότητα και κουράγιο, που τους κάνουν μικρούς αγγέλους επί γης. Είμαι τόσο συγκινημένη.”

Πράγματι, τι ήρωας πρέπει να κρύβεται στο μικρό σουλούπι του James. Άπειροι χρήστες του facebook έσπευσαν να σχολιάσουν στο post της Julia, επευφημώντας το μικρό αγόρι για την συμπεριφορά και τη γενναιότητά του. “Οι πιο μεγάλοι άντρες έχουν πολλά να διδαχθούν από τον νεαρό James”, “Tί δυνατός που είναι ήδη!”, “Μακάρι να γινόταν να κλωνοποιήσουμε τη στάση του και να ψεκάσουμε όλους τους άντρες με αυτήν. Αν όλοι ήταν σαν τον μικρό, τότε και η βία θα ήταν λιγότερη!”, είναι μερικά από τα σχόλια που ακολούθησαν το Post της νεαρής κοπέλας.

Πληροφορηθείτε στο παρακάτω βίντεο για την σεκς ουαλική και λεκτική παρενόχληση στην οποία καθημερινά υποβάλλονται γυναίκες από όλο τον κόσμο.

via