Υλικά για την sauce Mornay 3 φλ. γάλα 4-5 κ.σ. βούτυρο 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ½ κ.γ. αλάτι πιπέρι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 80γρ. τριμμένη γραβιέρα

Συνταγή στα γρήγορα | Θεϊκό, λιωμενοτυρένιο κρουασάν! 2

Υλικά για το Croque Μonsieur 4 κρουασάν βουτύρου (καλύτερα της προηγούμενης μέρας*) μουστάρδα (κατά προτίμηση ντιζονέζ) 140 γρ. τριμμένη γραβιέρα 4 φέτες ζαμπόν όχι πολύ λεπτές

*βολεύει γιατί δεν υπερβολικά αφράτο για να το χειριστούμε. Μην ανησυχείτε, με το ψήσιμο θα είναι αφράτο και με πολύ φρέσκια υφή.  

Συνταγή στα γρήγορα | Θεϊκό, λιωμενοτυρένιο κρουασάν! 3

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ τυριού 1.  Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι μονομιάς, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. 2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα του βουτύρου με το αλεύρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα. 3. Σβήνουμε  τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, 80 γρ. από την τριμμένη γραβιέρα, την τριμμένη παρμεζάνα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά. Στο τέλος αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Εκτέλεση για την σύνθεση 1. Κόβουμε τα κρουασάν οριζόντια και σε αρκετά ζεστό τηγάνι ψήνουμε από τη μεριά της ψίχας για 4 λεπτά και από την άλλη για 2 λεπτά, μέχρι να είναι φρυγανισμένο. 2. Αλείφουμε την εσωτερική πλευρά του πάτου με μουστάρδα, προσθέτουμε μια φέτα ζαμπόν, καλύπτουμε με τριμμένη γραβιέρα και σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του κρουασάν. 3. Περνάμε από πάνω μία στρώση με την μπεσαμέλ τυριών. Από πάνω προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη γραβιέρα. 4. Φουρνίζουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 5 περίπου λεπτά και μόλις αρχίζει η επικάλυψη να κάνει φουσκάλες γυρίζουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά ή μέχρι να έχει το επιθυμητό χρώμα. 5. Αφήνουμε να πάρει για μερικά λεπτά μια ανάσα και να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε σε θερμοκρασία ζεστό προς χλιαρό.

Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και πεντανόστιμο! Όπως είναι, άλλωστε, και όλα τα… βρώμικα στη ζωή smiley

via

 

 

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...