Ο Άλιστερ Μπράουνλι επέδειξε μια σπάνια μορφή ανιδιοτέλειας στο τέλος του παγκοσμίου κυπέλλου τριάθλου που διεξήχθη στο Μεξικό.

Οι Βρετανοί Άλιστερ και Τζόνι Μπράουνλι ξέφυγαν στο πρώτο σκέλος της κολύμβησης, όπως συνηθίζουν να κάνουν από την αρχή της σεζόν. Διατήρησαν το προβάδισμά τους στην ποδηλασία και φαινόταν πως ο Τζόνι Μπράουνλι θα κατάφερνε να τερματίσει πρώτος και να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

βοήθησε τον αδελφό του να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 1

Όμως η ζέστη ήταν αφόρητη και δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στους αθλητές με αποτέλεσμα αρκετοί να καταρρεύσουν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Τζόνι Μπράουνλι που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος. βοήθησε τον αδελφό του να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 2 Μόλις 500 μέτρα πριν τον τερματισμό ο Τζόνι δεν άντεξε άλλο και στάθηκε στην άκρη έτοιμος να λιποθυμήσει. Ο Άλιστερ τον είδε.

βοήθησε τον αδελφό του να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 3

Θα μπορούσε απλά να τον προσπεράσει και να πάρει εύκολα αυτός την πρώτη θέση.

βοήθησε τον αδελφό του να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 4

Αντ ‘αυτού, σταμάτησε, τύλιξε το χέρι του γύρω από τον αδερφό του και τον βοήθησε να φτάσει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. βοήθησε τον αδελφό του να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 5 Αυτή την ενέργεια του Άλιστερ εκμεταλλεύθηκε ο τρίτος μέχρι εκείνη τη στιγμή Νοτιοαφρικανός Χένρι Σούμαν, τους προσπέρασε και πήρε τη νίκη.

Όταν τα δυο αδέρφια έφτασαν στη γραμμή του τερματισμού ο Άλιστερ έσπρωξε ελαφρά τον αδερφό του ώστε να τερματίσει δεύτερος και ο ίδιος τερμάτισε τρίτος. βοήθησε τον αδελφό του να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 6 «Έχω βρεθεί και εγώ στην ίδια θέση», είπε ο Άλιστερ. «Θυμάμαι να είμαι δεύτερος και ξαφνικά κάποιος να έρχεται και να μου λέει ότι είμαι 10ος. Δεν μπορούσα από την εξάντληση ούτε καν να θυμηθώ πόσοι άνθρωποι με είχαν προσπεράσει. Για αυτό και ορκίστηκα ότι αν δω να συμβαίνει αυτό σε οποιονδήποτε, θα σταματήσω και θα βοηθήσω». βοήθησε τον αδελφό του να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 7 Στις μέρες μας είναι πραγματικά σπάνιες τέτοιες πράξεις αγνής ανιδιοτέλειας.

Ο Αλιστερ απέδειξε ότι ακόμη και σε στιγμές ακραίας σωματικής καταπόνησης, έχεις πάντα ως πρώτη προτεραιότητα την οικογένεια σου.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη στιγμή του τερματισμού:

 

via