Πήγατε εκδρομή και δεν πήρατε μαζί σας ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είστε ευσυνείδητοι και θέλετε να προστατέψετε το περιβάλλον από κάποια ανεπιθύμητη φωτιά; Καλά κάνατε! Και αν ανησυχείτε για το τι θα φάτε, μην αγχώνεστε. Δε χρειάζεστε καν ρεύμα για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο χωριάτικο ψωμί!

Τι θα χρειαστείτε:

μια γλάστρα
ελαιόλαδο
αλουμινόχαρτο
αλεύρι
μαγιά
αλάτι
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2-4 ώρες πριν ξεκινήσετε.

Βήμα 1: Προετοιμασία γλάστρας

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 2

Ξεπλύνετε καλά με νερό και μόλις στεγνώσει απλώστε αρκετό ελαιόλαδο σε ολόκληρο το εσωτερικό της. Επειδή όμως θα απορροφηθεί αμέσως, περάστε και μια δεύτερη στρώση.

Βήμα 2

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 3

Καλύψτε την τρύπα που βρίσκεται στον πάτο της με το αλουμινόχαρτο και βάλτε και πάνω από αυτό ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 4

Βάλτε τη ζύμη στη γλάστρα – αφήνοντας 1/3 κενό πάνω – και προσθέστε ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 5

 

Καλύψτε τη γλάστρα με αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα μικρό θόλο στο επάνω μέρος, για να χωρέσει το ψωμί όταν φουσκώσει.

Βήμα 5: Ψήσιμο

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 6

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 7

Βάλτε τη γλάστρα πάνω στα καuτά κάρβουνα (είτε είστε στην εξοχή είτε στην αυλή του σπιτιού σας δεν έχει σημασία). Σε περίπου 20 λεπτά – ανάλογα με τη φωτιά σας – που θα μυρίσετε το ψωμί, είναι έτοιμο!

Βήμα 6

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 8

Βγάλτε τη γλάστρα από τη φωτιά με προσοχή όμως για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και θα δείτε τη χρυσαφένια κρούστα του ψωμιού σας. Αν είστε πολύ ανυπόμονοι και αποφασίσετε να το βγάλετε αμέσως, θα κολλήσει στη γλάστρα. Απλά περιμένετε να κρυώσει και θα ξεκολλήσει από μόνο του.

Έτοιμο!

Πήρε μία γλάστρα, αλεύρι και μαγιά 9

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...