Ένα φορτηγό με βοοειδή έτρεχε σε έναν δρόμο στην δυτική Αυστραλία μεταφέροντας μεταξύ άλλων, ένα αξιολάτρευτο γουρουνάκι 4 μηνών γνωστό και ως Wombat. Τα ζώα πήγαιναν σε ένα σφαγείο αλλά η μικρή Wombat είχε άλλα σχέδια.

Χωρίς να ξέρουμε πώς τα κατάφερε, σκαρφάλωσε και δραπέτευσε από την καρότσα του φορτηγού.

Φανταστείτε να οδηγείτε πίσω από το φορτηγό και να δείτε ένα γουρουνάκι να πέφτει από την καρότσα του! Ευτυχώς, αυτοί που οδηγούσαν πίσω του πρόλαβαν να σταματήσουν και να τη βοηθήσουν. Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Την μετέφεραν στο καταφύγιο ζώων Mandurah Wildlife Rescue.

Είχε όμως τόσα πολλά τραύματα από την πτώση που οι κτηνίατροι δεν ήταν σίγουροι αν θα τα κατάφερνε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το γουρουνάκι ποτέ δεν τα παράτησε. Έβγαλε τη νύχτα και μέσα σε λίγους μήνες είχε ήδη αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό! Εκτός από το ότι γλύτωσε την σφαγή, τώρα θα μετακομίσει και στο καταφύγιο Greener Pastures Sanctuary.

Σήμερα, η Wombat είναι μία μεγάλη και χαρούμενη γουρουνίτσα και παρόλο που έχει ελαφρώς στραβή μύτη και σαγόνι, έχει πολλούς που την εκτιμούν και την φροντίζουν. Είναι πολύ φιλική προς τους ανθρώπους και δεν χορταίνει να συναναστρέφεται μαζί τους.

Ο κολλητός της είναι ένα γουρουνάκι μινιατούρα με το όνομα Freckle, του οποίου ο ιδιοκτήτης δεν το τάιζε για να μην μεγαλώσει. Ενώ η Wombat είναι ένα ιδιαίτερο πλάσμα, η Rachael τονίζει πως όλα τα ζώα είναι ιδιαίτερα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί:

Χάρη σε κέντρα όπως το Greener Pastures, ζώα όπως και η Wombat έχουν άλλη μία ευκαιρία στη ζωή.

Πηγή