Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο στη μέση1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 3 κρόκοι αβγών

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μέσο με μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τις πατάτες με κρύο νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι στο νερό. Σιγοβράζετε σε μέτρια εστία για 20 με 25 λεπτά. Ενώ οι πατάτες έχουν βράσει, λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αφήνετε στην άκρη. Θα χρησιμοποιήσετε το λιωμένο βούτυρο για να ραντίσουμε τον πουρέ πατάτας στο φούρνο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το υπόλοιπο βούτυρο και πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι το βούτυρο να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το μαύρο πιπέρι, κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε τις πατάτες. Μετά προσθέστε αλάτι για γεύση και τους κρόκους των αβγών. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Χρησιμοποιώντας μια σακούλα με μυτερό κορνέ και προσθέτετε το μείγμα πατάτας. Σε ένα ταψί βάζετε μια λαδόκολλα και με το κορνέ δημιουργείτε δίσκους από πουρές πατάτας. Στη συνέχεια ραντίστε τους δίσκους πατάτας με το λιωμένο βούτυρο. Ψήστε στους 210 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.

πηγή : athensmagazine

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...