Μια συνταγή για λαχταριστά και πεντανόστιμα παστάκια με μπισκότα Πτι Μπερ και γέμιση και επικάλυψη σοκολάτας. Υπέροχο σοκολατένιο γλυκάκι για την οικογένεια αλλά και για κέρασμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
  • 500 ml γάλα
  • 70 γρ. [4 ½ κ.σ.] ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 40 γρ. [4 κ.σ.] αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς το αυγό, προσθέτετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το αλεύρι, λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε καλά, με σύρμα, να ενσωματωθούν.
  2. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στη κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει το γάλα προσθέτετε το μείγμα ζάχαρης αλευριού στη κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  3. Το αφήνετε για 5-7 λ προσθέτετε τη τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.
  4. Παίρνετε ένα μπισκότο, το γεμίζετε με τη ζεστή κρέμα και το σκεπάζετε με δεύτερο μπισκότο [σάντουϊτς]. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  5. Εν τω μεταξύ λιώνετε τα 2/3 της σοκολάτας κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη λιωμένη κουβερτούρα και συμπληρώνετε στο μπολ το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας ψιλοκομμένη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Με αυτόν τον τρόπο “στρώνει” η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγώσει.
  6. Βουτάτε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκότου με ένα πιρούνι στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά επάνω σε ένα λαδόχαρτο.
  7. Λιώνετε σε μπεν μαρί και την άσπρη σοκολάτα και γεμίζετε με αυτή ένα “χωνάκι” ζαχαροπλαστικής. Γράφετε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνουμε σχέδια επιλογής σας επάνω σε κάθε παστάκι. Αφήνετε να στεγνώσει και η άσπρη σοκολάτα και σερβίρετε.
Πηγή
loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...