Πανεύκολα ζαμπονοκασεροπιτάκια, οτι πρεπει για σνακ!

Υλικά

Για την ζύμη

  • 300 γρ τριμμένα κασέρια
  • 8 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 αυγά
  • 10 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 1/2 φακελάκι μπείκιν

Γέμιση

  • 300γρ τριμμένα κασέρια
  • 15 φέτες ζαμπόν, ή σαλάμι, ή γαλοπούλα κομμένες στη μέση

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι 1-2 κουταλιές). Αν δεν βάλουμε το καλαμποκαύλερο (τους δίνει ένα ωραίο χρώμα) συμπληρώνουμε με κανονικό
2. Αφήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί, την χωρίζουμε σε 2 μπάλες, περνούμε την μια και την ανοίγουμε φύλλο (όχι πολύ λεπτό) και το κόβουμε σε τετράγωνα ,
3. Πάνω σε κάθε τετράγωνο βάζουμε μισή φέτα ζαμπόν και λίγο τριμμένο κασέρι. Τα τυλίγουμε σε ρολάκια και τα κλείνουμε
4. Απλώνουμε τα ζαμπονοκασεροπιτακια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα με λίγο λάδι
5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα

 

Πηγή