Μία διαφορετική και πρωτότυπη συνταγή για παγωτό σάντουιτς με σπιτικά, υγιεινά μπισκότα βρώμης και επικάλυψη σοκολάτας. Για να έχετε να κερνάτε τους ξαφνικούς επισκέπτες.

Υλικά (για 16 τεμάχια)

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • παγωτό βανίλια, έτοιμο ή σπιτικό

Για την επικάλυψη

  • 400 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κοσκινίζουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε να συνδυαστούν τα υλικά. Ρίχνουμε και τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε ξανά.

3. Με ένα κουτάλι βγάζουμε ομοιόμορφα κουταλιές από το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους. Φροντίζουμε να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος και στρογγυλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά (δεν τα ψήνουμε παραπάνω). Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τελειοποιούμε το σχήμα τους με έναν κυκλικό κόφτη μπισκότων. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

4. Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε για δέκα λεπτά να μαλακώσει. Βάζουμε το παγωτό σε μια σακούλα κορνέ με μεγάλη μύτη και βάζουμε μια ποσότητα παγωτού στην κάτω πλευρά από τα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, με την κάτω πλευρά τους προς τα μέσα. Τα πιέζουμε ελαφρά και χρησιμοποιούμε μια μικρή σπάτουλα για να τα φτιάξουμε γύρω-γύρω. Τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν και να σφίξουν.

5. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάμε τα γεμιστά μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα (μία μία πλευρά και στη συνεχεία τα πλαϊνά) και τα βάζουμε αμέσως σε ένα ταψί στρωμένο με φύλλο σιλικόνης (silpat) ή λαδόκολλα και στη συνέχεια στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν καλά, μπορούμε να τα απολαύσουμε.

Παγωτό σάντουιτς 2

via

 

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...