Σε πραγματική ναυμαχία εξελίχθηκε διαμαρτυρία ακτιβιστών της Greenpeace στα Κανάρια Νησιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία ακτιβίστρια. Δείτε το βίντεο…

Aκτιβιστές της  Greenpeace δέχθηκαν επίθεση όταν αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν έρευνες που διεξάγονται για κοιτάσματα πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα κανάρια Νησιά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, στις 15 Νοεμβρίου, όπως καταγγέλλει η περιβαλλοντική οργάνωση, η οποία δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο από την επίθεση που εξελίχθηκε σε πραγματική ναυμαχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Ισπανικό σκάφος εμβόλισε το φουσκωτό της Greenpeace και τραυμάτισε τέσσερις ακτιβιστές, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας 23χρονης Ιταλίδας ακτιβίστριας, η οποία διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=NcnpDXplF_k” width=”700″ autohide=”yes” showinfo=”no”]https://www.youtube.com/watch?v=064ipuBiWDg[/su_youtube_advanced]

Μετά από απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ερευνών και εξόρυξης στην εταιρεία Repsol, κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις και από την τοπική κοινωνία, η οποία θεωρεί πως ενδεχόμενη έναρξη εξόρυξης πετρελαίου θα πλήξει ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιωτικού συμπλέγματος, ενώ παράλληλα θα καταδικάσουν σε αφανισμό την ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία της περιοχής.

Nαυμαχία μεταξύ Greenpeace και ισπανικού πολεμικού ναυτικού Lanzarote Canary Island

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...