Υλικά για 30 πτιφούρ ή 50 μπισκότα μελιού300 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη άχνη 3 αυγά 500 γρ. αλεύρι μαλακό 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας μέλι 1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι-βύσσινο 1 βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι – μοσχολέμονο αντικολλητικό χαρτί 300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα με 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο λικέρ Κρήτης με βότανα για το σερβίρισμα

Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και το αλεύρι. Ανακατέψτε και με ένα κορνέ σχηματίστε μικρές ροζέτες για τα μπισκότα μελιού σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Για τα πτιφούρ: σχηματίστε μικρά στενόμακρα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σους 180ο C για 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν απλώστε μαρμελάδα στο κάτω μέρος από τα μισά μπισκότα και ενώστε τα με τα υπόλοιπα μισά. Βουτήξτε την μία άκρη τους στην λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί για λίγη ώρα για να στεγνώσει η σοκολάτα

Πηγή: daddy-cool

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...