Το πιο εύκολο και «αμαρτωλό» σοκολατένιο σουφλέ. Ένα υγρό κέικ σοκολάτας που μπορείτε να το φτιάξετε σε λίγα λεπτά και να το «εξαφανίσετε» σε ακόμα λιγότερα.

Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του, αυτό το σουφλέ είναι ότι πρέπει για να βάλετε λίγη αμαρτία στην καθημερινότητά σας.

Υλικά

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.γ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1.  Λιώνετε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.
  2.  Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  3.  Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
  4.  Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί με θήκες για καπ κέικς ή  σε φορμάκια, λαδωμένα και αλευρωμένα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 7-9 λεπτά, ή (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή φορμάκια και ανάλογα με το φούρνο σας) τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ” έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.
  5. Το βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 10 λ να σταθούν, μετά τα ξεφορμάρετε και τα πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε τόσο λιωμένη τη σοκολάτα ψήστε το για 2-3 λ ακόμα.

Πηγή