Κριτσινια μπυρας διαφορες γευσεις Υλικα ζυμης 1 κουπα μπυρα 1κουπα σπορελαιο 1|2 κουπα νερο αλερι οσο σηκωσει{εγω εβαλα ολικης ,γ ο χ και λιγο καλαμποκαλευρο για να γινουν πιο τραγανα σουσαμι καβουρντισμενο Υλικα γεμισης 2 καροτα τριμμενα στον χοντρο τριφτη στραγγισμενα 1φλυτζανι σπανακι στο μπλεντερ {αφου το σοταρω με λιγο φρεσκο κρεμμυδακι} στραγγισμενο 100 γρ λιαστη ντοματα {αφου τη μουλιασω στο νερο και τη λιωσω στο μπλεντερ}στραγγισμενη 2 κουταλιεςτης σουπας πιπερια φλωρινης αλοιφη ηλιοσπορους,κοτσι μπερι,μουσλι ,σουσαμι Εκτελεση Σε μια λεκανη βαζω τη μπυρα ,το σπορελαιο,το νερο και αφου τ ανακατεψω λιγο ,ριχνω σιγα σιγα τ αλευρια μου και ζυμωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη να μην κολλαει στα χερια! Χωριζω τη ζυμη μου σε τεσσερα μπαλακια! Στο ενα προσθετω το καροτο ,στο αλλο το σπανακι ,στο τριτο τη λιαστη ντοματα και στο τελευταιο την κοκκινη πιπερια! Αρχιζω και ζυμωνω το καθενα ξεχωριστα! Θα χρειαστει να προσθεσουμε και αλλο αλευρι γιατι τα υλικα μας οσο και να τα στραγγισουμε θα βγαλουν υγρα! Ζυμωνω καλα ωστε να μην κολλανε στα χερια μου! Αρχιζω να κανω τα κριτσινια μου απο το καθε ζυμαρακι ξεχωριστα βαζοντας μεσα σε καθε ζυμη ο,τι θελω! Στη ζυμη απο σπανακι εβαλα ηλιοσπορους! Στη ζυμη απο καροτο εβαλα κοτσι μπερι! Στη ζυμη με την πιπερια εβαλα μουσλι! Και τελος στη ζυμη της λιαστης ντοματας εβαλα σουσαμι! Σε καποια μπαστουνακια εβαλα σουσαμι και γυρω γυρω! Τα εβρεξα πρωτα με νερο και υστερα τα βουτηξα σε πιατο με σουσαμι!Αφου πλασω το καθενα ξεχωριστα τα τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα! Ψηνω σε προθεμασμενο φουρνο στους 180 β για 25 με 30 λ αναλογα το μεγεθος! Εγω εβαλα αυτα τα υλικα! Εσεις μπορειτε συμφωνα με αυτη τη ζυμη να βαλετε ο,τι λαχταραει η ψυχη σας! Ειναι υπεροχα για ολες τις ωρες! Καλη επιτυχια!

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...