Μία εύκολη και γρήγορη ζύμη, με ελάχιστη προαπαιτούμενη ωρίμανση, προσαρμοσμένη για άμεση χρήση. Δημιουργεί μία ιδιαίτερα τραγανή βάση και είναι ιδανική για άνοιγμα με πλάστη σε πολύ λεπτό πάχος.

Υλικά

  • – 630 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • – 35 γραμμάρια (1,5 κ.σ.) μέλι
  • – 4,5 γραμμάρια (1,5 κ.γ. γεμάτο) στιγμιαία μαγιά
  • – 8 γραμμάρια (1 1/4 κ.γ. κοφτό) αλάτι ψιλό
  • – 45 ml (3,5 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • – 360 ml χλιαρό νερό

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μαγιά.

Σε διαφορετικό σκεύος, διαλύουμε το μέλι στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το λάδι.
Αφου κάνουμε μια τρύπα στη μέση του μείγματος, προσθέτουμε το νερό με το μέλι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Όσο ανακατεύουμε φροντίζουμε να μαζεύουμε το αλεύρι από τα τοιχώματα του μπολ.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5′-10′ έως ότου να γίνει λεία και να αποκτήσει κάποια ελαστικότητα. Εάν κολλάει στα χέρια μας, τα αλευρώνουμε ελαφρώς κατά το ζύμωμα.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεβράνη και την αφήνουμε στο θερμότερο σημείο της κουζίνας μας να φουσκώσει έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο (30′-60′).
Με τη γροθιά μας, πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και δημιουργούμε 4 μπάλες.
Σε έναν αλευρωμένο δίσκο τοποθετούμε τις μπάλες και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15′.
loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...