Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί ERMOL/ MORFAT
  • 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα (σοκολάτα γάλακτο η υγείας)
  • 1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
  • 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  • λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Χτυπάω την σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνω το ζαχαρούχο και την βανίλια. Παίρνω το πυρέξ μου και αφού βρέξω τα μπισκότα στο γάλα τα στρώνω στη βάση. Ρίχνω από πάνω σαντιγί να καλύψω τα μπισκότα. Προσθέτω φουντούκια, γκοφρέτα θρυμματισμένη και λίγη κουβερτούρα. Συνεχίζω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και κάνω σχέδια με ένα κουτάλι΄η πιρούνι με την λιωμένη κουβερτούρα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.

Απολαύστε το!!

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...