Για την κρεμά ΥΛΙΚΑ: 1 λίτρο γάλα σόγιας βανίλια 2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι 2 κούπες ζάχαρη 5 κ. σ. αλεύρι γεμάτες (1 κούπα) 5 κ. σ. γεμάτες σιμιγδάλι 2 βανίλιες 2 κ. σ. βούτυρο τύπου ( φαστ)

Για τα φύλλα ΥΛΙΚΑ: 600 γρ αλεύρι 1/2 κούπα ελαιόλαδο 4 κ. σ. ξύδι 1 κ. γ. αλάτι 1 κ. γ. ζάχαρη 1 ποτήρι χλιαρό νερό, ίσως λίγο περισσότερο να γίνει μια ωραία ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια. Προαιρετικά καρύδια τριμμένα και κανέλα για τα φύλλα

Για την κρέμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα ΥΛΙΚΑ μαζί, το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε στην άκρη έως ότου ανοίξουμε τα φύλλα για την πίτα μας. Ανοίγουμε 6 φύλλα για κάτω, και δυο φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα μόλις βάλουμε την κρέμα.

Για τα φύλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, την ζάχαρη, και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκούραστεί και πλάθουμε τα φύλλα μας. Στρώνουμε ένα ένα φύλλο και λαδώνουμε , ανάμεσα στα φύλλα αν θέλουμε βάζουμε τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Όταν στρώσουμε τα 6 φύλλα ρίχνουμε την κρεμά, σκεπάζουμε με τα αλλά δυο. Αν θέλουμε κάνουμε Κόθρο η τα τραβούμε όλα στο κέντρο στρωμένα τα φύλλα. Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ ωραία στους 180c βαθμούς.

Απ το Cooking Tips’ και την Παναγιώτα Μακρή!!

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...