Μία απολαυστική ομελέτα φούρνου για ένα γρήγορο γεύμα, πλούσιο σε άρωμα και γεύση. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύουμε με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα.

Υλικά (2 άτομα)

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. φρέσκια ρικότα
  • 15 φύλλα βασιλικού
  • 5 φύλλα φασκόμηλου
  • 10 φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με μία πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και τη ρικότα. Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Η φριτάτα είναι έτοιμη όταν βλέπουμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και στο κέντρο έχει στερεοποιηθεί. Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε τη φριτάτα σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως

Πηγή

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...