Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν οι επιβάτες ενός τρένου, όταν στα ιταλο-ελβετικά σύνορα άκουσαν βογγητά μέσα από βαλίτσα.

Αμέσως οι επιβάτες ειδοποίησαν τις αρχές με τους φύλακες να απομακρύνουν τη βαλίτσα από το τρένο και έκπληκτοι να διαπιστώνουν ότι μέσα σε αυτή κρυβόταν ένας άνθρωπος. Οι ίδιοι μάλιστα ήταν εκείνοι που τράβηξαν με βίντεο τη στιγμή της αποκάλυψης, όταν μετανάστης που έχει καταγωγή από την Ερυθραία και ύψος πάνω από 1.80 έβγαλε το χέρι του έξω από τη βαλίτσα σε μία προσπάθεια να απεγκλωβιστεί. Στην βαλίτσα είχε παραμείνει για 45 ολόκληρα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετανάστης επιβιβάστηκε στο τρένο που ξεκίνησε από το Μιλάνο, μέσα στη βαλίτσα ενός φίλου του. Οι αρχές μάλιστα συνέλαβαν έναν ακόμα άντρα -πρόκειται για τον φίλο του- που κρυβόταν σε τουαλέτα του τρένου.

«Λάβαμε ένα τηλεφώνημα από Ιταλούς συναδέλφους ότι δυο Ερυθραίοι προσπαθούσαν να μπουν στη χώρα και να ταξιδέψουν βόρεια στην Ευρώπη με προορισμό τη Βρετανία. Η πληροφορία ήταν ότι ένας άντρας ήταν κρυμμένος σε μία βαλίτσα και ένας άλλος ταξίδευε μαζί του. Μας υπέδειξαν τη βαλίτσα και ο άντρας βρέθηκε μέσα σε αυτή. Ήταν γύρω στα 20 και εντοπίσαμε το φίλο του να κρύβεται σε τουαλέτα του τρένου», δήλωσαν στη Sun οι ελβετικές αρχές.

Οι δύο άντρες εστάλησαν πίσω στην Ιταλία καθώς δεν είχαν έγγραφα.

Πηγή: www.iefimerida.gr