Ελληνικές Μπύρες Άλφα alfa beer bira

Άλφα

Μια ξανθιά ελαφριά Lager, δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, που πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις ακούει στο όνομα Άλφα. Έχει διακριτικό άρωμα και αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπίρας στην Ελλάδα καθώς μετρά ήδη 48 χρόνια ζωής και υπήρξε η πρώτη μπίρα με ελληνικό όνομα.

 

 

 

Ελληνικές Μπύρες mythos Μπύρα beer biraMythos

Από τις κλασικές πλέον επιλογές, μια Ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην κλασική λίστα του Έλληνα με τις μπύρες που προτιμά.

 

 

 

 

Ελληνικές Μπύρες fix Μπύρα beer biraFix

Ξανθιά μπίρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Eπανακυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια το 2010 με το ίδιο όνομα και την κλασική αγαπημένη συνταγή. Γεννήθηκε το 1864 και ουσιαστικά, έμαθε στους Έλληνες… να πίνουν μπίρα.

 

 

Ελληνικές Μπύρες Pils Hellas Μπύρα beer biraPils Hellas

Μια Ξανθιά Pils που μοιάζει να έρχεται από το εξωτερικό σε εμφάνιση και πράγματι δεν έχει ακουστεί πολύ στην αγορά. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρα σε μία μπίρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνεις εσύ.

 

 

 

 

Ελληνικές Μπύρες b29 Μπύρα beer biraΒ29

Η Β29 είναι μια μπίρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και βρίσκεται στην ελληνική αγορά από το 2010.Η μπίρα αυτή δημιουργήθηκε από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Από τα βαρέλια που δημιούργησε, εκείνο με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Που δεν μας το λέει.

Η ιδιαιτερότητά της βρίσκεται στον βιολογικό λυκίσκο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της, που δίνει στο τελικό προϊόν μία έντονα πικρή γεύση, αν και οι πρώτες της γευστικές νότες είναι ήπιες.

Ελληνικές Μπύρες ΒΕΡΓΙΝΑ Μπύρα vergina beer biraΒεργίνα

Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπίρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Βασική εκδοχή της η Weiss με πλούσιο χρώμα και φρουτώδες άρωμα, που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα. Έπονται η κόκκινη με κεχριμπαρένιο χρώμα και άρωμα εξωτικών φρούτων και η Premium Pilsner, με ονομασία Edelsteiner και ανάλαφρη γεύση.

 

 

Ελληνικές Μπίρες kaiser Μπίρα beer biraKaiser

Δεν σου μοιάζει και τόσο Ελληνική ε; Σαν να είναι εισαγώμενη από την Γερμανία ε; Κι όμως, η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικά στάνταρ αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt.

 

 

 

 

Ελληνικές Μπύρες Πειραϊκή Μπύρα piraiki beer biraΠειραϊκή

Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία παράγει την ομώνυμη και αρκετά διαδεδομένη στην Αθήνα μπίρα. Θα την βρείτε σε δύο τύπους, Pils και Pale Ale. Πρόκειται για μπίρα, περιορισμένης ποσότητας, χωρίς συντηρητικά, που ζυμώνεται και ωριμάζει σε έξι εβδομάδες ανεξαρτήτως εποχής. Η Pils είναι ξανθιά με πλούσιο αφρό, με ελαφρώς πικρή επίγευση και ελαφρύ άρωμα, ενώ η Pale Ale είναι καστανή, φρουτώδης, γλυκιά και αρωματική, με πικάντικη γεύση.

 

Ελληνικές Μπύρες septem Μπύρα beerSeptem

Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale τα τρία ειδη της, για μια ιδιαίτερα μοντέρνα σε φιλοσοφία μπίρα, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Μια πικρή μπίρα με έντονο ανθρακικό και ωραία φρέσκα και δροσερά αρώματα. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.

 

Ελληνικές Μπύρες craft beer Μπύρα biraCraft

Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπύρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση.

 

 

 

Ελληνικές Μπύρες zeos blue Μπύρα beer biraΖΕΟΣ

Πιστή στις γερμανικές προδιαγραφές παραγωγής μπίρας, χωρίς καθόλου συντηρητικά. Η γεύση της γήινη με έντονη την παρουσία των σιτηρών (κριθάρι, σιτάρι, λυκίσκος) και σχετικά πικρή. Τέσσερα τα είδη της: Πρώτη η Lager, βασισμένη σε μακεδονική συνταγή με ξανθό χρώμα και γεύση βύνης, λυκίσκου και μήλου. Δεύτερη η (μαύρη) Black Mak με εβένινο χρώμα και άρωμα καφέ, πικρής σοκολάτας και βύσσινου.

 

Ελληνικές Μπύρες Corfu Beer Μπύρα biraCorfu Beer

Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. Δεν έχω πετύχει την συγκεκριμένη μπίρα κάπου εκτός της Κέρκυρας αλλά οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

 

 

 

Ελληνικές Μπίρες Magnus Magister Μπίρα beer biraMagnus Magister

Σιγά μην δεν είχε μπίρα το νησί της Ρόδου. Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπύρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ’ ό,τι φαίνεται.

Ελληνικές Μπύρες Ρεθυμνιακή beer biraΡεθυμνιακή

Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπύρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπύρες, παραγωγής βιολογικής γεωργίας εκτιμώνται κυρίως τοπικιστικά μιας και είναι σχετικά μικρή η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. Αν κάνεις μια βόλτα από την Κρήτη πάντως θα τις πετύχεις σίγουρα.

 

 

Ελληνικές Μπίρες ΝΕΔΑ Μπίρα beer biraΝΕΔΑ

Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται και εκείνη το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. Μια χαρά αφορμή για να ονομάσεις την μπίρα σου λέμε εμείς.

 

 

 

Ελληνικές Μπίρες  voreia Ελληνικές Μπίρα beer biraVoreia

H αγάπη, το μεράκι και η όρεξη για νέες γευστικές περιπλανήσεις, ώθησε κάποιους ανθρώπους στην επένδυση ενός υπερσύγχρονου -σε τεχνολογικό εξοπλισμό- μικροζυθοποιείου στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Η Voreia Pilsner πλούσια και διακριτική, η οποία αναδεικνύει απλόχερα τις γεύσεις, τα αρώματα και τη δροσιά του βορρά, ενώ υπόσχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα.

Η Voreia IPA, με γενναίες δόσεις Αμερικάνικου λυκίσκου, κεχριμπαρένιο χρώμα, έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και πεύκου, με μεγάλη διάρκεια επίγευσης.

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...