Το πρωτοφανές αυτό επεισόδιο προκλήθηκε μετά από διαφωνία δύο μαθητών, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νεαροί οργάνωσαν τις ομάδες τους, συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 100 άτομα και έδωσαν ραντεβού έξω από τη σχολή τους, στην επαρχία Γιουνάν.

Το επεισόδιο των δύο μαθητών ήταν η αρχή της «βεντέτας» μεταξύ της Αρχιτεκτονικής Σχολής και του αθλητικού τμήματος. Πέντε άτομα από την Αρχιτεκτονική συγκρούστηκαν με άλλους τόσους από το αθλητικό, για να ακολουθήσουν μαζικά επεισόδια. Πολλοί από τους νεαρούς είχαν μαζί τους σπαθιά και ασπίδες, γεγονός που προκάλεσε πανικό στην περιοχή, ενώ ξυλοκοπήθηκαν και οι άνδρες της ασφάλειας του σχολείου, οι οποίοι επιχείρησαν να επέμβουν.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, ο μαθητής από το αρχιτεκτονικό τμήμα έφερε μαζί του άτομα από τη στρατιωτική σχολή, τα οποία συγκρούστηκαν βίαια με το αθλητικό. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν σοβαροί.

Τρεις μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε επέμβαση. Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί επικίνδυνα το μπούλινγκ στα σχολεία και στις σχολές της Κίνας, καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 100 σοβαρά περιστατικά. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων ήταν μικρότεροι από 18 ετών.