Υλικά

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 6 μεγάλες φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανάμικτο gouda και ρεγγάτο)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστό. Εν το μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1 ½ φλιτζάνι από τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο λάδι στον πυθμένα και στρώνουμε με ροδέλες πατάτας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες της γαλοπούλας και τη μισή από την κρέμα τυριού που φτιάξαμε. Βάζουμε άλλο ένα στρώμα από ροδέλες πατάτας και στο τέλος την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...