Υλικά

  • 150 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Nestlé Dessert ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο
  • λίγο ξύσμα από κουβερτούρα Nestlé Dessert με 65% κακάο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε να βράσει το γάλα. Όταν βράσει, αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα Nestlé Dessert. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, να ενσωματωθεί με το γάλα και να γίνει το μείγμα λείο. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.

Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή υγρής άμμου. Στρώνουμε τα τριμμένα μπισκότα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση, πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει. Λίγο πριν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το ξύσμα κουβερτούρας Nestlé Dessert με 65% κακάο. Απολαμβάνουμε κρύα.

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...