Από περιέργεια αναρωτηθήκαμε τι θα μπορούσαμε να φάμε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, έχοντας 25 ευρώ στη τσέπη. Φυσικά επισκεφτήκαμε εστιατόρια και καφετέριες για τον μέσο καταναλωτή και αυτά είναι τα αποτελέσματα:

Ελβετία

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 2

Η Ελβετία θεωρείται μία από τις πιο ακριβές ευρωπαϊκές χώρες. Με 25 ευρώ μπορείτε να παραγγείλετε ένα καφέ και ένα γεύμα.
Ιαπωνία

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 3

Τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία αναπτύσσεται ο γαστρονομικός τουρισμός. Την τιμητική τους έχουν τα θαλασσινά και το σούσι.
Ιταλία

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 4

Η ιταλική κουζίνα θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Φυσικά δε λείπουν από το τραπέζι η πίτσα και τα ζυμαρικά, αλλά και ένα ποτήρι κρασί.
Καναδάς

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 5

Στον Καναδά δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη κουζίνα, και είναι περισσότερο συνδυασμός από γαστρονομικές κουζίνες του κόσμου, εξαιτίας των πολλών μεταναστών. Σε ένα μέσο οικογενειακό εστιατόριο μπορείτε να παραγγείλετε τα παραπάνω πιάτα.
Γαλλία

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 6

Η Γαλλία είναι γνωστή για την εκλεκτή της κουζίνα. Οι τιμές ποικίλλουν, καθώς όλα εξαρτώνται από την τοποθεσία και το επίπεδο του εστιατορίου, όπως και παντού. Λίγο μακριά από το κέντρο μπορείτε να φάτε αρκετά ικανοποιητικά και οικονομικά.
Ισπανία

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 7

Στην Ισπανία με αυτό το ποσό μπορείτε να φάτε σε ένα τάπας μπαρ και να απολαύσετε κρασί. Φυσικά, πρέπει να δοκιμάσετε και την κλασική παέγια.
Τζαμάικα

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 8

Σε εστιατόρια μέσης τάξης μπορείτε να δοκιμάσετε την εξωτική κουζίνα της Τζαμάικα, όπου δε θα λείψουν από το τραπέζι τα θαλασσινά, που αναμφίβολα στην Ευρώπη κοστολογούνται στο διπλάσιο.
Αυστραλία

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 9

Σε πολλά εστιατόρια της Αυστραλίας μπορείτε να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα σε προσιτές τιμές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάποια εστιατόρια δεν έχουν άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, αλλά επιτρέπεται να φέρετε τα δικά ποτά. Έτσι, το γεύμα θα βγει πιο οικονομικό.
Ελλάδα

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 10

Η ελληνική κουζίνα συνδυάζει τη μεσογειακή, αλλά και στοιχεία της πολίτικης κουζίνας. Σε μικρές ταβερνούλες, μαγειρεία και εστιατόρια σε λιγότερο τουριστικά μέρη, μπορείτε να φάτε χορταστιές μεγάλες μερίδες, και σε προσιτές τιμές.
Μεξικό

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 11

Σε λιγότερο τουριστικά μέρη, μπορείτε να δοκιμάσετε γνωστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας.
Ινδία

ΤΙ μπορείτε να φάτε με 25 ευρώ 12

Στην Ινδία με λίγα χρήματα μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά τοπικά εδέσματα και πιάτα σε μικρά εστιατόρια. Αλλά και σε πιο ακριβά εστιατόρια, μπορείτε να φάτε αρκετά ικανοποιητικά.

Πηγή: stroumfaki.gr

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...